Διοργανώνονται εν μέσω αλλά και μετά την πανδημία από την Επιτροπή Τροφίμων και Ποτών του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του παγγερμανικού συνδέσμου πρόκειται για ένα πρόγραμμα είτε ολοήμερου σεμιναρίου με παρουσία είτε τριών ωρών σε τρεις μέρες διαδικτυακά το οποίο συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάλυση της αγοράς τροφίμων στην Γερμανία, διαδικτυακή συμμετοχή εκπροσώπων επιλεγμένων καταστημάτων Σούπερ Μάρκετ ή γερμανικών εισαγωγικών επιχειρήσεων και ανάλυση ανταγωνισμού, ραφιού και τιμών, παρουσίαση ελληνικών εξαγωγών τροφίμων προς Γερμανία ανά κατηγορία το 2020, προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι Έλληνες εξαγωγείς και πρότυπα ποιότητας, νομική ανάλυση υποδείγματος συμβάσεως με αλυσίδες Γερμανίας, εισήγηση στο δίκαιο τροφίμων της Γερμανίας, μάρκετινγκ τροφίμων ειδικά για την γερμανική αγορά, ανάλυση διανομών, διεκπεραιώσεις παραγγελιών και τρόποι επικοινωνίας με τους αγοραστές των γερμανικών αλυσίδων, κ.ά. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται βασικά στα επιμελητήρια της Ελλάδος, ώστε αυτά να αναζητήσουν τους ενδιαφερόμενους και οργανώσουν είτε την διαδικτυακή επαφή είτε την δημιουργία επιχειρηματικής αποστολής που θα επισκεφθεί την Γερμανία.

Για τα μη διαδικτυακά σεμινάρια στην Γερμανία προσφέρεται μάλιστα η δυνατότητα επίσκεψης των συμμετεχόντων (π.χ. μελών του ενδιαφερόμενου επιμελητηρίου) σε επιλεγμένες εμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων της Ρηνανίας (Κολωνία/Βόννη/Ντίσελντορφ/κλπ.). Εισηγητής του εμπορικού μέρους του σεμιναρίου είναι ο οικονομολόγος, Export Sales Manager-Food Industry και Πρόεδρος της Επιτροπής Τροφίμων και Ποτών του DHW Τρύφων Κολιτσόπουλος,, ενώ το νομικό κομμάτι καλύπτεται από την δικηγόρο Όλγα Δημοπούλου πού έχει εξειδικευθεί στην νομοθεσία γύρω από τα τρόφιμα και τα ποτά, έχει δημοσιεύσει γύρω από το θέμα αυτό σε πολλά ελληνικά και γερμανικά νομικά περιοδικά όπως και έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις νομικού περιεχομένου για επιχειρηματίες στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Ο Ελληνογερμανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW καθώς και η Επιτροπή Τροφίμων και Ποτών του DHW βρίσκονται στην διάθεση όχι μόνον της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων αλλά και μικρών και μεσαίων βιοτεχνικών μονάδων που επιθυμούν να εξάγουν στην γερμανική αγορά με σκοπό να φέρουν πιο κοντά τον  Έλληνα παραγωγό και τον Γερμανό λιανέμπορο. Οι ελληνικές εξαγωγές ιδιαίτερα στη παρούσα φάση που διανύει η οικονομία της χώρας μας, χρειάζονται πρωτίστως τις εξειδικευμένες γνώσεις των μελών και συνεργατών του DHW σε εμπορικά και νομικά θέματα, έτσι ώστε να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ ελληνικής βιομηχανίας/βιοτεχνίας τροφίμων και γερμανικού λιανεμπορίου τροφίμων.

DHW – Ελληνογερμανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

Ιδρύθηκε το 1993 με πρωτοβουλία Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ στην Κολωνία. Σε μερικά μόνο χρόνια ο σύνδεσμος γίνεται η φωνή και η εκπροσώπηση του ομογενειακού και ελληνογερμανικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία. Σήμερα ο DHW συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας.

Από το 2006 είναι φορέας διαφόρων ευρωπαϊκών και γερμανικών προγραμμάτων ενημέρωσης/πληροφόρησης νέων, γονέων και εκπαιδευτικών για τις δυνατότητες της διττής (επαγγελματικής) εκπαίδευσης και της μέσω αυτής γρηγορότερης και επιτυχέστερης ενσωμάτωσης στην γερμανική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Τα προγράμματα αυτά συγχρηματοδοτούνταν είτε εξ ολοκλήρου είτε εν μέρει από Ε.Ε. και Κυβέρνηση της Γερμανίας (Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας). Με αυτά τα προγράμματα έχει επιτευχθεί η ίδρυση εκατοντάδων νέων θέσεων εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών και επιχειρηματιών.

Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον BVMW (Bundesverband Mittelständische Wirtschaft με 50.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέλη), τον DEHOGA (Deutscher Hotel- und Gaststättenverband, μεγαλύτερο φορέα της Γερμανίας στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΣΕΕ) και πριν χρόνια σαν πρώτη οργάνωση εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου γνωστού ως ΟΠΕ. Ο DHW είναι ο διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Ελληνογερμανικής Επιχειρηματικότητας.

Ο DHW είναι από τις πρώτες οργανώσεις που συμμετείχαν σαν συλλογικότητα ενεργά στο Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματιών του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Ο DHW είναι μέλος του Συμφώνου για την Ενσωμάτωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας και τακτικός συνομιλητής των γερμανικών υπουργείων για θέματα ενσωμάτωσης, επιχειρηματικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και προώθησης της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο κυβέρνησης, επιμελητηρίων, συνδέσμων και δημόσιας διοίκησης. Συμμετέχει δε από το 2011 ενεργά στις εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου δραστηριοποιείται στην αδελφοποίηση μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιμελητηρίων και μέσω αυτής προσβλέπει στην ενδυνάμωση, προώθηση και αύξηση της εξωστρέφειας της επιχειρηματικότητας στην ελληνική περιφέρεια.Ο DHW συμμετέχει στο Εποπτικό Συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Βασικοί σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους με το εθνικό Κέντρο και το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών σχέσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων των δύο λαών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ