Σεμινάριο Train-the-Teacher, με θέμα: «Τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων και βασικές αρχές του προγραμματισμού KNX» για τους διδάσκοντες στην ειδικότητα του «Τεχνίτη ηλεκτρολογικών εργασιών» (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το σεμινάριο – διάρκειας 32 διδακτικών ωρών – διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «GRÆDUCATION», το οποίο υλοποιείται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), το Ινστιτούτο Έρευνας FIAP (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμα Σχεδίαση Εργασίας και την Πρόληψη), το Wissenschaftspark Gelsenkirchen (Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν) και το HBZ (Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Münster).

Βασική επιδίωξη του έργου GRÆDUCATION, παράλληλα με την προώθηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, είναι η ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα κυριαρχήσουν στο μέλλον και συγκεκριμένα η ανάπτυξη της ειδικότητας του «Τεχνίτη ηλεκτρολογικών εργασιών» στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί του Ο.Α.Ε.Δ απέκτησαν θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στα εξής θέματα: Βασικές αρχές τεχνολογίας δικτύων, σύνδεση στο διαδίκτυο, ενσωμάτωση συσκευών, εισαγωγή στη Cisco, βασικές αρχές ΚΝΧ / τοπολογία, μεταβλητές συστήματος, συσκευές διαύλου, επισκόπηση συστήματος, φωτισμός, περσίδες, ETS / προγραμματισμός, σχεδιασμός, διαγνωστική και οπτικοποίηση.

Εκπαιδευτές στο σεμινάριο ήταν ο Tobias Vogel, διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, και ο Mateus Jagielski, επικεφαλής ομάδας ηλεκτρολόγων του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Münster (HBZ). Να σημειωθεί ότι η εταιρία Siemens Α.Ε., η οποία υποστηρίζει το έργο «GRÆDUCATION», παραχώρησε όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για την εξάσκηση πρακτικών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Στο τέλος των μαθημάτων δόθηκε στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής από το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Münster (HBZ).

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ