– Έλληνες Αστυνομικοί έστειλαν 70 πρόσφυγες, από το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία στα τουρκικά σύνορα, δια μέσω του Τελωνείου των Κήπων, ενώ άλλοι 300 πρόσφυγες θα επιστρέψουν από την Ελλάδα πίσω στην Τουρκία, με τον ίδιο τρόπο.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Sabah», οι ελληνικές Αρχές έστειλαν χθες, Τρίτη, μια ομάδα προσφύγων, που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας, πίσω στην Τουρκία, ως μέρος της συμφωνίας επανεισδοχής, που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.
Σύμφωνα με το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Anadolu», Έλληνες Αστυνομικοί έστειλαν 70 πρόσφυγες, από το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία στα τουρκικά σύνορα, δια μέσω του Τελωνείου των Κήπων, στην κωμόπολη Ύψαλα, στην Ανατολική Θράκη .tourkia
Από εκεί οι πρόσφυγες φέρεται να μεταφέρθηκαν στην Επαρχιακή Διεύθυνση Μετανάστευσης, στην Αδριανούπολη. Αναφέρθηκε, ότι άλλοι 300 πρόσφυγες θα επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία από σήμερα, Τετάρτη, με την ίδια μέθοδο .

Εκτιμάται, ότι θα συνεχιστούν οι επαναπροωθήσεις παράνομων Μεταναστών, ειδικά από χώρες της Βόρειας Αφρικής, διότι οι μετανάστες αυτοί βαρύνονται και μεάσχημο «παρελθόν», σε σχέση με την συμπεριφορά τους

Στις 29 Νοεμβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία προχώρησαν σε μια οικονομική συμφωνία για την ενίσχυση της Τουρκίας με 3 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω της μεγάλης παρουσίας Σύρων προσφύγων στην Τουρκία.
Αν η Άγκυρα εκπληρώσει την συμφωνία επανεισδοχής στο ακέραιο, η Επιτροπή της ΕΕ θα προτείνει την απελευθέρωση, εκτός όλων των άλλων, και της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, τον Οκτώβριο το 2016.
Εκτιμάται, ότι θα συνεχιστούν οι επαναπροωθήσεις παράνομων Μεταναστών στην Τουρκία, ειδικά από χώρες της Βόρειας Αφρικής, διότι οι μετανάστες αυτοί βαρύνονται και με άσχημο «παρελθόν», σε σχέση με την συμπεριφορά τους, σε όποια χώρα και αν μετέβησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ