Παπαστεργιάδης: «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να ανοίξει γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη»

Η προσπάθεια της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) για τη λειτουργία γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Μελβούρνη και ιδιαίτερα στο 15όροφο Ελληνικό Κέντρο της Κοινότητας συζητήθηκε να γίνει πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΜ κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, σε συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, και τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, συζήτησε το θέμα της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Αυστραλία.

Ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά για τη συνάντηση:

«Μου έκανε εντύπωση το ενδιαφέρον που έδειξε η Υφυπουργός για τα θέματα που θέσαμε προς συζήτηση, τα οποία διερεύνησε προσεκτικά και αναλυτικά. Περάσαμε πάνω από μία ώρα με την Υφυπουργό και την Γενική Γραμματέα εξετάζοντας όλα τα θέματα που σχετίζονται με άτομα που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου συντονισμού των κατασκηνώσεων στην Ελλάδα για παιδιά από την Αυστραλία».

Ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε επίσης ότι:

«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να κάνει το βήμα να ανοίξει γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη δεδομένων των ισχυρών πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Η απουσία ενός τέτοιου γραφείου καθιστά δύσκολη τη δουλειά για τον συντονισμό της αύξησης των πτήσεων με νέους αερομεταφορείς όπως η Qantas, καθώς και την ανάδειξη των πολλαπλών αξιοθέατων που προσφέρει η Ελλάδα.

»Η Ελλάδα έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό που πρέπει να αποτελεί μέρος της αφήγησης για όλους εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν εκεί. Η προώθηση της εικόνας της Ελλάδας πέρα ​​από τα συνηθισμένα στερεότυπα των παραλιών και των ζεστών καλοκαιριών της είναι σημαντική. Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά να προσφέρει όλο το χρόνο και κατέχει μια σημαντική θέση στις καρδιές όλων των Ελληνοαυστραλών. Είναι σημαντικό να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών και ένα γραφείο του ΕΟΤ στην Αυστραλία είναι ένα ουσιαστικό μέρος αυτού».

H Υφυπουργός κ. Ζαχαράκη σχολίασε από την πλευρά της, ότι «στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλειο Παπαστεργιάδη όπου συζητήθηκε η διερεύνηση των τρόπων της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από έντονους ιστορικούς δεσμούς, ιδιαίτερα μέσω της Ελληνικής Ομογένειας και η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, η διμερής συνεργασία στον τουρισμό αποκτά εξαιρετική σημασία φέτος, δεδομένου του ανοίγματος της Αυστραλίας μετά από 2 χρόνια, και της δυνατότητας των Αυστραλών πολιτών (ομογενών και όχι μόνο) να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην συνολική τουριστική ανάκαμψη της χώρας.»

Επεσήμανε δε, το γεγονός ότι «δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη, ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο συνεργειών αναφορικά με την ενίσχυση των επιχειρηματικών τουριστικών επενδύσεων και ιδίως των τουριστικών λιμένων, όπως και η ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας- Αυστραλίας.»

Stavros Messinis
Σταύρος Μεσσήνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ