Ξεκινά το Σεπτέμβρη, μετά από πρωτοβουλία της Πρυτάνεως, η συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.
Έξι φοιτητές των Τμημάτων Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας και Ιστορίας, θα μεταβούν στην Χάλκη για τέσσερις μήνες, για την πρακτική τους άσκηση στην Ιερά Θεολογική Σχολή και συγκεκριμένα στην περίφημη Βιβλιοθήκη της και μάλιστα με καλυμμένη τη δωρεάν στέγαση και σίτιση από την ίδια τη Σχολή.

Η πρωτοβουλία για την εν λόγω συνεργασία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Αναστασία Σαλή- Παπασαλή επισκέφτηκε το Πατριαρχείο και συναντήθηκε με την Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίο, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικών Πρυτάνεων, στο οποίο συμμετέσχε ως επίσημη προσκεκλημένη.

H Πρύτανις του Ι.Π., σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης
H Πρύτανις του Ι.Π., σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της
στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την ίδια περίοδο η Πρύτανις επισκέφθηκε και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου και συζήτησε με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης και Αρχείων, τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.
Οι πρώτοι φοιτητές που θα μεταβούν στην Χάλκη, θα αναλάβουν το έργο της καταλογράφησης υλικού πολιτιστικής κληρονομιάς και της ψηφιοποίησης βιβλίων και αρχείων της Βιβλιοθήκης.

Η Συνεργασία αυτή οριστικοποιήθηκε ύστερα από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κέρκυρα όπου και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου μας.
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ευχαριστεί θερμά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, που ως Άγιος Δέσποτας και Πατέρας, συντρέχει το Πανεπιστήμιό μας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Η Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου και η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατά την επίδοση του επίσημου δώρου.
Η Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου και η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατά την επίδοση του επίσημου δώρου.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Ιονίου Πανεπιστημίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ