Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, διυπουργική σύσκεψη για θέματα που αφορούν στην Ελληνική Ομογένεια της Ουκρανίας και ειδικότερα την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην περιοχή της Μαριούπολης. 
Kyriakos GERONTOPOULOS Deputy Minister of Foreing Affairs

Στην σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη των Διευθύνσεων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωπος του Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών. 
Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι δυνατότητες επίσπευσης της επίλυσης των θεμάτων που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας, καθώς και ο προγραμματισμός και η προετοιμασία άμεσης συνδρομής προς αυτούς, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.

Ο κ. Γεροντόπουλος ζήτησε από όλους συμμετέχοντες να υπάρξει άριστη συνεργασία και συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση όλων των ομογενών και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης περιοχής, λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, τόνισε:”Οφείλουμε να είμαστε κοντά στους Έλληνες της Ουκρανίας και να δίνουμε άμεσες λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν. Γι’ αυτό, πέρα από την συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί, ζήτησα να γίνει η συγκεκριμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των αρμοδίων υπηρεσιών από τρία υποργεία. Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τις προσπάθειες, για την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς μας στην περιοχή της Μαριούπολης και όλη την Ουκρανία”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ