-«Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για πανευρωπαϊκό πραξικόπημα».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ένα άρθρο του Finian Cunningham στο ρωσικό ενημερωτικό «Sputnik» αναπτύσσει μια περίεργη θεωρία για ενδεχόμενο ευρωπαϊκό πραξικόπημα, για προσχεδιασμένη κρίση στην Ελλάδα, που θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη, για περίεργο ρόλο των ΗΠΑ πίσω από όλα αυτά, που αποσκοπούν να εξαπλώσουν και άλλο την παντοδυναμία τους.Over 10 NATO members oppose Syria war
Στο άρθρο, που αναδημοσιεύεται και σε ορισμένους ελληνικούς ενημερωτικούς ιστότοπους, ο αρθρογράφος υποστηρίζει, ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες, με την επιβολή μιας συμφωνίας, αλλά -και επί της ουσίας- της αλλαγής Κυβέρνησης, είναι η «πρόβα τζενεράλε» για όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη. Προβλέπει, ότι όλα αυτά θα προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Και εξηγεί, ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της ενίσχυσης των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη.

«Η ταχεία επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη κατά το παρελθόν έτος έγινε για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ευρώπη, στον απόηχο της οικονομικής κατάρρευσης, που είναι απόρροια της ελληνικής κρίσης χρέους»

Ο συντάκτης του άρθρου γράφει, ότι «η συνθηκολόγηση της ελληνικής Κυβέρνησης στο Βερολίνο σηματοδοτεί την «πειθάρχηση» του ευρύτερου ευρωπαϊκού εκλογικού σώματος… Αυτό, που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι ο προάγγελος για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται γενικευμένη κοινωνική αναταραχή».
Και συνεχίζει: «Η ταχεία επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη κατά το παρελθόν έτος έγινε με το πρόσχημα της «υπεράσπισης» των συμμάχων του ΝΑΤΟ από την υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα. Αλλά μια εντελώς διαφορετική έκτακτη ανάγκη, για την οποία η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται, είναι ακόμη και ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ευρώπη – στον απόηχο της οικονομικής κατάρρευσης, που απορρέει από την ελληνική κρίση χρέους».

«Η αμερικανική στρατιωτική μηχανή θα αναπτυχθεί για να καλύψει εύθραυστες και αναξιόπιστες Κυβερνήσεις εν μέσω εκτεταμένης κοινωνικής αναταραχής, οι οποίες θα έχουν επιβληθεί χωρίς λαϊκή εντολή»

Το άρθρο επισημαίνει, ότι «η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν από 25 χρόνια. Υποστηρίζει, ότι στην Ουάσιγκτον έχουν στο μυαλό τους την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σε αυτή την περίπτωση, η αμερικανική στρατιωτική μηχανή θα αναπτυχθεί για να καλύψει εύθραυστες και αναξιόπιστες Κυβερνήσεις εν μέσω εκτεταμένης κοινωνικής αναταραχής. Θα πρόκειται για Κυβερνήσεις, οι οποίες θα έχουν επιβληθεί χωρίς λαϊκή εντολή.
Επικαλείται τον Αμερικανό πολιτικό αναλυτή, Ράντι Μάρτιν, ο οποίος γράφει στο crookedbough.com, ότι οι Αμερικανοί είχαν προβλέψει την τρέχουσα αναταραχή σε Ευρώπη και Ελλάδα.

«Αυτό, που ονομάζεται «ελληνική κρίση χρέους» είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα μιας συστημικής κατάρρευσης δυτικού καπιταλισμού»

«Η ελληνική κρίση έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια», λέει ο Μάρτιν. «Μπορείτε να στοιχηματίσετε, ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη καταρτίσει σχέδια, για το πώς να διαχειριστεί την Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, αν η κατάσταση απαιτεί την παρέμβαση αυτή».
Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι η δικαιολογία της ρωσικής απειλής δεν είναι πια τόσο αξιόπιστη για την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
Αυτό, που ονομάζεται «ελληνική κρίση χρέους» είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα μιας συστημικής κατάρρευσης δυτικού καπιταλισμού, υποστηρίζει το άρθρο του Sputnik και καταλήγει:
«Όταν οι στρατηγοί μιλούν για «διασφάλιση της Ευρώπης» δεν εννοούν την Ρωσία, αλλά τον θυμό των ανθρώπων της».