φωτό αρχείου

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η οικονομική “ασφυξία” στην χώρα μας είχε άμεσες αρνητικές συνέπειες και στον τομέα της εθνικής μας άμυνας, καθώς, εδώ και μία εβδομάδα και τουλάχιστον μέχρι και την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχει επιβληθεί “στάση δαπανών”. Με έγγραφο, που έχει φθάσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει “διαταχθεί” η αποφυγή οποιασδήποτε δαπάνης και το “πάγωμα” οποιουδήποτε αιτήματος για απελυθέρωση κονδυλίων για οποιονδήποτε λόγο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η “στάση δαπανών” στις Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να παραταθεί και μετά από το Πάσχα, εφόσον όλα θα εξαρτηθούν, από το πως θα πάνε οι διαπραγματεύσεις για το γενικότερο και μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση και η χώρα με την έλλειψη ρευστότητας.

Για περισσότερο από πέντε χρόνια οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν με “πατέντες” και “τεχνάσματα”

Το εύλογο ερώτημα, που προκύπτει, είναι, αν και πόσο μπορούν να αντέξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αυτή την πίεση, δεδομένου, ότι η κατάσταση είναι, πλέον, δραματική και δεν υπάρχει κανένας, που να μην το παραδέχεται. Τα τεράστια προβλήματα, που έχει προκαλέσει η κρίση και οι περικοπές στην τεχνική υποστήριξη και την συντήρηση οπλικών συστημάτων, αποτελούν έναν ακόμη παράγοντα απειλής για την εθνική μας άμυνα, ενώ για περισσότερο από πέντε χρόνια οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν με “πατέντες” και “τεχνάσματα”. Όμως, όπως εκτιμούν ειδικοί, όσο “πολυμήχανο” και αν έχει αποδειχτεί το προσωπικό τους, η κατάσταση, πλέον, ξεπέρασε κάθε όριο, γεγονός, που προκαλεί έντονες ανησυχίες.ploia polemika
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επέστρεψε περίπου 100 εκατομμύριαωευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών, από αυτά, που θα μπορούσε να έχει δαπανήσει για να καλύψει επείγουσες ανάγκες συντήρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ