Στη Σκιάθο μεταφέρεται από 26 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2016, η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 περιοχές της Ελλάδας, την τριετία 2014-2017, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation* (LRF).

Πέρα από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει πληροφόρηση στις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας με διαφορετικό, βιωματικό, σύγχρονο τρόπο ώστε να εμπνεύσει τα παιδιά στην περιφέρεια της χώρας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις της Εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι. Η HELMEPA θα ξεναγήσει στην Έκθεση όλους τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού. Επίσης, γίνεται προσπάθεια να επισκεφθούν την Έκθεση μαθητές και εκπαιδευτικοί Γυμνασίων της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, με δαπάνες της Εκστρατείας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00. Η Έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00 και θα παραμένει ανοικτή για το κοινό το απόγευμα 17.30-19.30 και το Σαββατοκύριακο 10.00-13.00.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον», την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών και τοπικών φορέων.

SKIATHOS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ