-“Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για οικονομικές μεταρρυθμίσεις-Αν τις εγκρίνει το Κοινοβούλιο, θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή περαιτέρω βοήθειας”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των πιστωτών για τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.
«Η Ελλάδα συμφώνησε με τους πιστωτές για τις μεταρρυθμίσεις», είναι ο τίτλος της εφημερίδας “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, η οποία επισημαίνει, ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατάφερε να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τώρα μένει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις το ελληνικό Κοινοβούλιο και στην συνέχεια, την Παρασκευή, θα επικυρώσουν τη συμφωνία οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, εξηγεί η FAZ.

“Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για οικονομικές μεταρρυθμίσεις-Αν τις εγκρίνει το Κοινοβούλιο, θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή περαιτέρω βοήθειας”

«Αντιπαράθεση με τους πιστωτές στην Αθήνα: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν θα λάβει την δόση της βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων», σχολιάζει από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt”, η οποία, όμως, προσθέτει, ότι τελικά σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.
Η εφημερίδα “Die Zeit” σημειώνει, ότι “η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για οικονομικές μεταρρυθμίσεις”. Και προσθέτει: “Αν τις εγκρίνει το Κοινοβούλιο, θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή περαιτέρω βοήθειας”.GERMANIKOS TIPOS
Η πιο σημαντική διαφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ήταν τα “κόκκινα” δάνεια, σχολιάζει η “Sueddeutsche Zeitung” στο άρθρο της με τίτλο: «Συμφωνία με τους πιστωτές».
«Διαπραγματεύτηκαν επί ημέρες και τώρα συμφώνησαν σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει το περιοδικό “Der Spiegel” στην Online ιστοσελίδα του Τώρα η Ελλάδα θα λάβει την νέα δόση βοήθειας, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτει το περιοδικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ