Φωτογραφία αρχείου (c) ellinikignomi

-Ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και ενός Έλληνα, στοίχισαν η θεομηνία και οι τεράστιες πλημμύρες, που έπληξαν τις περιοχές του Künzelsau, του Braunsbach και του Weißbach, στην Βάδη-Βυρττεμβέργη.

Στο έλεος καταστροφικής κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Γερμανία και ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της, με πολλες περιοχές της Βάδης Βυρττεμβέργης και της Βαυαρίας να δοκιμάζονται από καραρρακτώδεις βροχες,πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ένας Έλληνας συμπεριλαμβάνεται στα θύματα, που έχασαν την ζωή τους από την πρωτοφανή θεομηνία και τις τεράστιες πλημμύρες, που έπληξαν τις περιοχές του Künzelsau, του Braunsbach και του Weißbach της Hohenlohekreis, στο ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης Βυρττεμβέργης (Baden-Württemberg), αφήνοντας πίσω τους εικόνες Βιβλικής καταστροφής!
Όπως έγινε γνωστό από πληροφορίες και δημοσιεύματα του Τύπου, η καταστροφή ξεκίνησε το βράδι της περασμένης Κυριακής, 29 Μαΐου, με καταρρακτώδη βροχή μεγάλης διάρκειας, που έπεσε στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να προκαλέσουν υπερχείλιση στα ρυάκια και τα ποτάμια, και να κατακλύσουν τους δρόμους, τα σπίτια και τα καταστήματα στα χωριά και τις κωμοπόλεις αυτές, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Στην θεομηνία έχασετην ζωή του και ένας Ελληνας, με καταγωγή από την Καβάλα

Σύμφωνα με μαρτυρίες των πληγέντων, δημιουργήθηκε ένα τσουνάμι, το οποίο μέσα σε δύο ώρες σάρωσε τα πάντα! Η γη άνοιξε, υπόγεια σπιτιών και μαγαζιά πλημμύρισαν, αμάξια παρασύρθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, εγκαταστάεις καταστράφηκαν, ενώ σαν χάρτινα κουτάκια, αποκολλήθηκαν μέχρι και οι πέτρες από τους δρόμους! Για πολλές ώρες χιλιάδες νοικοκυριά στην ευρύτερη περιφέρεια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ διακόπηκαν και οι συγκοινωνίες! Όμως, το πιο συγκλονιστικό και δυσάρεστο είναι οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών, καθώς, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας, έχασαν την ζωή τους έξι (κατ’ άλλους τέσσερις) άνθρωποι, ένας κάτοικος στο Weißbach και οι υπόλοιποι άνθρωποι στο Braunsbach, μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, και ένας Ελληνας, με καταγωγή από την Καβάλα, του οποίου τα στοιχεία δεν μας έγιναν ακόμη γνωστά.
Μάλιστα, ανάμεσα στα θύματα φερεται να είναι και ένας37χρονος διασώστης, που πνίγηκε, προσπαθώντας να βοηθήσει κάποιον πολίτη, που πάλευε με τα ορμητικ νερά.

Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες και αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να βρει η περιοχή αυτη τους κανονικούς της ρυθμούς

Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες, με την αυγή της νέας ημέρας βρήκε τους κατοίκους σοκαρισμένους, να μετράνε τις απώλειες και να προσπαθούν να περισώσουν, ό,τι έχει απομείνει.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στην περιοχή της Hohenlohekreis είναι ιδιαίτερα έντονο το ελληνικό στοιχείο και ειδικά στην περιοχή του Künzelsau, που είναι το κέντρο της επαρχίας αυτής, οι Ελληνες είναι πάρα πολλοί.
Όπως εκτιμούν οι Αρχές, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες και αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να βρει η περιοχή αυτη τους κανονικούς της ρυθμούς.

NTISSELNTORF

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ