ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (ellinikignomi)

– Οι κυβερνώντες επιβάλλουν ειδική εισφορά, παρακρατήσεις, ακόμη και αναδρομικούς φόρους στα επιδόματα, που παίρνουν οι πλέον ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά κοινωνικές ομάδες!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Στην απέλπιδα προσπάθειά της να γεμίσουν τα ελλειμματικά ταμεία του ελληνικού κράτους με χρήμα, η Κυβέρνηση έφθασε στο σημείο να φορολογεί τα πάντα και τους πάντες, χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Με αυτό προκαλεί, όμως, σωρεία αδικιών και μεγάλη κοινωνική αναστάτωση, στρέφοντας τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα εναντίον της!
Στο στόχαστρό της Κυβέρνησης μπήκαν αυτή την φορά οι ανάπηροι, οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι, καθώς επιβάλλει
ειδική εισφορά, παρακρατήσεις, ακόμη και αναδρομικούς φόρους στα επιδόματα, που παίρνουν οι πλέον ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά κοινωνικές ομάδες, όπου συμπεριλαμβάνονται και τα επιδόματα, που παίρνουν τρίτεκνοι – πολύτεκνοι, ανάπηροι και άνεργοι!

Οι περικοπές στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων κατά 3,6% αντιστοιχούν σε ποσά, από 70 ως 180 ευρώ τον χρόνο, ενώ οι περικοπές στο εισόδημα των αναπήρων αναμένονται να κυμανθούν στα 50 ευρώ τον χρόνο!

Συγκεκριμένα, εφέτος και για πρώτη φορά, επιβλήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία Εσόδων ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα επιδόματα, που παίρνουν οι ανάπηροι με αναπηρία κάτω από 80%, αλλά και όλοι, όσοι δεν είναι τυφλοί ή με κινητικά προβλήματα και με αναπηρία άνω του 80%!
Επίσης περιεκόπησαν κατά 3,6% τα επιδόματα, που παίρνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, καθώς επιβλήθηκε σε αυτά παρακράτηση της τάξης του 3,6%.
Όμως, η φοροεπιδρομή των κυβερνώντων δεν σταματάει εδώ, καθώς έγινε παρακράτηση φόρου -και μάλιστα αναδρομική- στο επίδομα ανεργίας, που πήραν από τον ΟΑΕΔ οι απολυμένοι – συνταξιούχοι του Εργοστασίου Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης.
Επισημαίνεται, ότι οι περικοπές στο εισόδημα των αναπήρων αναμένονται κοντά στα 50 ευρώ τον χρόνο, ενώ οι περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων κυμαίνονται από 70 ως 180 ευρώ τον χρόνο.

AGORA-ATHINA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ