-Προτείνεται, τα υποχρεωτικά μαθήματα να γίνουν επτά και τα προαιρετικά ή μαθήματα εμβάθυνσης δέκα!
-Οι μαθητές θα καλούνται να επιλέγουν τρία από τα μαθήματα εμβάθυνσης, στα οποία εντάσσονται και τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Πληροφορική ,ενώ τα υποχρεωτικά μαθήματα θα διδάσκονται τέσσερις ώρες την εβδομάδα!

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας φαίνεται, ότι μπαίνουν τα μαθήματα της Β΄ Λυκείου!
Σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου Εκαπιδευτικής Πολιτικής για το πρόγραμμα, που θα πρέπει να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά, τα υποχρεωτικά μαθήματα γίνονται επτά και τα προαιρετικά ή μαθήματα εμβάθυνσης δέκα. Από τα υποχρεωτικά μαθήματα, σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου, απουσιάζουν τα Αρχαία, ενώ πολλές αντιδράσεις προκαλεί η ενοποίηση και η υποβάθμιση της Βιολογίας με την Χημεία που πλέον θα πρέπει – κατά το ΙΕΠ – να διδάσκονται από 2 ώρες την εβδομάδα η καθεμία.
«Η Χημεία και η Βιολογία είναι αντικείμενα με εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Φτιάχνουν ένα υβρίδιο, χωρίς να γνωρίζουμε, ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα» σχολίασε σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, η κ. Φιλλένια Σιδέρη από την Ένωση Ελλήνων Χημικών.
Βάσει των όσων σχεδιάζονται, οι μαθητές θα καλούνται να επιλέγουν τρια από τα μαθήματα εμβάθυνσης, στα οποία εντάσσονται και τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Πληροφορική, ενώ τα υποχρεωτικά μαθήματα θα διδάσκονται τέσσερις ώρες την εβδομάδα.
Στα υποχρεωτικά μαθήματα θα εντάσσονται τα εξής μαθήματσ: Ελληνική Γλώσσα, Σύγχρονος Κόσμος-Ιστορία, Γεωμετρία και Στατιστική, Ερευνητικά Προβλήματα Φυσικών Επιστημών, Φυσική Αγωγή, Δημιουργικές Δραστηριότητες και Θρησκευτικά (σ.σ. τα τρία τελευταία θα διδάσκονται από 2 ώρες την εβδομάδα).
Στα μαθήματα εμβάθυνσης θα εντάσσονται τα μαθήματα:
Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία-Ψυχολογία, Έννοιες, Μέθοδοι και Ιστορία των Κοινωνικών Επιστημών, Μαθηματικά, Πληροφορική, Μάθημα ΕΠΑΛ, Φυσική, Χημεία/Βιολογία, Ξένη Γλώσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ