Γύρω στις 7:00 το απόγευμα άρχισε η προσέλευση του κόσμου στην αίθουσα όπου στην συνέχεια της βραδιάς εξελίχθηκε ένα πολύ μεγάλο ελληνικό- ποντιακό γλέντι

Το διοργάνωσε με επιτυχία η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων “Η Ρωμανία”.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φιλανθρωπικό τριήμερο  που διοργάνωσε η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων “Η Ρωμανία”…Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου το  απόγευμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Δημήτριος Κ Παπαγερίδης, Γραμματέας της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και περιχώρων “Η Ρωμανία”  μέλη του ΔΣ και της Νεολαίας υποδέχθηκαν την αποστολή του Παλλαλιακού στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, και στην συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν σε ελληνικό εστιατόριο στην περιοχή του Ludwigsburg όπου τους περίμεναν μέλη και φίλοι του Συλλόγου από τις κοντινές πόλεις. Ακολούθησε δείπνο το οποίο όμως πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε ένα παραδοσιακό ποντιακό μουχαπέτ με πρωταγωνιστές τους καλλιτέχνες του Παλλαλιακού και μέλη του Συλλόγου να τους ακολουθούν στα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια. Αργά το βράδυ η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 25 Νοεμβρίου η αποστολή του Παλλαλιακού ξεναγήθηκε στην πόλη της Στουτγάρδης σε μια εκδρομή που τους είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος μας, και ποιο συγκεκριμένα επισκέφτηκαν την κεντρική βιβλιοθήκη όπου από τον 9ο όροφο απόλαυσαν την πανοραμική θέα του κέντρου της πόλης, στην συνέχεια επισκέφτηκαν το γήπεδό της τοπικής ομάδας VFB και τους χώρους του, και η εκδρομή έκλεισε με δίωρη ξενάγηση στο μουσείο αυτοκινήτου της αυτοκινητοβιομηχανίας MERCEDES.

Στην διάρκεια όλης της μέρας νεολαίοι και μέλη του Συλλόγου ετοίμαζαν την αίθουσα που το βράδυ θα πραγματοποιούνταν ο 19ος χορός της Νεολαίας με καλλιτέχνες του Παλλαλιακού και του συγκροτήματος “Ακρόαμα” . Γύρω στις 7:00 το απόγευμα άρχισε η προσέλευση του κόσμου στην αίθουσα όπου στην συνέχεια της βραδιάς εξελίχθηκε ένα πολύ μεγάλο ελληνικό- ποντιακό γλέντι στο οποίο οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά αδελφά Ποντιακά σωματεία και θεσμικοί φορείς του ποντιακού χώρου,  και όπως αναμενόταν πολλοί νεολαίοι από την γύρω περιοχή. 

Στην διάρκεια της βραδιάς η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων Η Ρωμανία απένειμε αναμνηστική πλακέτα  σε ένδειξη τιμής στην ομάδα του Αθλητικού – Φιλανθρωπικου Συλλόγου Ποντίων  Καλλιτεχνών Παλλαλιακός για την εδώ παρουσία της και για το έργο το οποίο επιτελεί βοηθώντας πάντα τους συνανθρώπους μας. Την επόμενη μέρα Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη 1:00  το μεσημέρι  ήταν προγραμματισμένος ο  ποδοσφαιρικός  αγώνας μεταξύ των ομάδων ” Η ΡΩΜΑΝΊΑ ” – ” ΠΑΛΛΑΛΙΑΚΌΣ ” . Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το πολύ  κρύο, από τις 12:00 το μεσημέρι άρχισαν να έρχονται στο γήπεδο αρκετοί φίλοι για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.  Όλα κυλούσαν κανονικά και η ομάδα της ΡΩΜΑΝΙΑΣ προηγούνταν με 3-1 στο σκορ όταν γύρω στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης τραυματίστηκε σοβαρά ο αρχηγός της ομάδας της ΡΩΜΑΝΊΑΣ και το παιχνίδι διακόπηκε.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου  και έχει πλέον αποκατασταθεί το τραύμα του και ευχή όλων των παικτών και των παρευρισκομένων είναι περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Μετά το γεγονός αυτό η αποστολή του Παλλαλιακού αφού αποχαιρέτησε τους φίλους και γνωστούς που ήταν εκεί, αλλά και τα μέλη του Συλλόγου  μας, αναχώρησε για το αεροδρόμιο συνοδεία μελών του ΔΣ για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς όλες και όλους όσοι  βοήθησαν και συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το τριήμερο εκδηλώσεων. 

Ακόμη θέλει να εκφράσει ευχαριστίες προς τους υποστηρικτές και τους χορηγούς των εκδηλώσεων, τα  πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία που παραβρέθηκαν αυτές τις μέρες μαζί μας, τους θεσμικούς φορείς, αλλά και όλο τον κόσμο που στήριξε και στηρίζει τις δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν τα παιδιά και τα μέλη του Συλλόγου μας που άοκνα εδώ και μήνες εργάζονταν για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων. Ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Κλείνοντας να πούμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου μας τις επόμενες εβδομάδες θα συναντήσει τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων για τα οποία έγιναν οι εκδηλώσεις για να τους παραδώσει το οικονομικό βοήθημα που συγκεντρώθηκε . Με την ευκαιρία αυτή και με τον εορτασμό της γέννησης του Θεανθρώπου σε λίγες μέρες, αλλά και την έλευση του Νέου Χρόνου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εύχεται σε όλο τον κόσμο…

 

Υείαν και ευλογίαν και Καλοχρονίαν.

 

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ