Το 6o SummerSchool του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι γεγονός. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 22 Ιουνίου (ή ως την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων).

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαντα προηγούμενα SummerSchool οι υπεύθυνοι επιστήμονες του προγράμματος ετοίμασαν το φετινό SummerSchoolμε πολλές νέες εκπαιδευτικές δράσεις και εκπλήξεις για τα παιδιά. Στη συνέχεια αναλύονται κάποια στοιχεία σχετικά με τους στόχους και τις δραστηριότητες του καινοτόμου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος (περισσότερα στην ιστοσελίδα www.healthykids.gr/summerschool).

Όραμα – Δράση

Το Εργαστήριο Προπονητικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπηρετώντας το όραμά του να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της ευρωστίας και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων μαθητών και των οικογενειών τουςμεταφέρει στην κοινωνία την επιστημονική έρευνα και τη γνώση μέσα από την υλοποίηση για πέμπτη χρονιά του προγράμματος «SummerSchool: Μαθαίνω μέσα από την κίνηση».

Ομάδα Στόχος

Μαθητές Δημοτικών(παιδιά που τελείωσαν το νηπιαγωγείο έως και παιδιά που τελείωσαν την ΣΤ’ δημοτικού).

Επιστημονικό προσωπικό

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επιστήμονες – καθηγητές του ΤΕΦΑΑ – ΠΘ, διδακτορικοί, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και επιστήμονες – επαγγελματίες σχετικοί με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία. Επιστημονικά υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι Δρ. Γεροδήμος Βασίλειοςκαι Δρ. Καρατράντου Κωνσταντίνα Καθηγητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ημερομηνία – Τοποθεσία

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 10 ημέρες (από 26 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου).Το ημερήσιο πρόγραμμα θα ξεκινά στις 9:00 π.μ.(προσέλευση από 8:00) και θα τελειώνει στις 14:00 μ.μ.(αποχώρηση λεωφορείων στις 14:00 μ.μ. με δυνατότητα παραλαβής των παιδιών από τις εγκαταστάσεις μας έως τις 15:00 μ.μ.).Όλες οι δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις Καρυές Τρικάλων.

Στόχος

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση και τις δεξιότητες ζωής μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (τοξοβολία, κρίκετ,  γκολφ,μπάντμιντον, τέννις, αθλοπαιδιές, πάλη, μουσικοκινητικά προγράμματα, fitforkids κ.α.), παιγνιώδεις και εκπαιδευτικές επιστημονικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια, διατροφικό εργαστήρι, διαλέξεις κ.α).

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα δοθούν στα παιδιά οδηγίες και κατευθύνσεις α. υγείας (εργονομία, διατροφή κ.α.), β.αύξησηςφυσικής δραστηριότητας και γ.υγιεινών συμπεριφορών.

Εγγραφή – προϋποθέσεις συμμετοχής

Για την εγγραφή των παιδιών θα πρέπει οι γονείς να ακολουθήσουν τα πιο κάτω βήματα:

Βήμα 1: Έλεγχος διαθεσιμότητας θέσης για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Ελέγξτε αν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσης για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επικοινωνώντας μέσω τηλ. 2431047030 ή κιν. 6949277290.

Βήμα 2: Κατάθεση χρημάτων για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν στο λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ALPHA BANK: 310-00-2002-020898 (για πληρωμή μέσω ibank ο λογαριασμός είναι GR9301403100310002002020898 και ο Δικαιούχος ΕΛΚΕ ΠΘ). Στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται: ο αριθμός 7313και το επίθετο του παιδιού.

Βήμα 3: Τελική εγγραφή στο πρόγραμμα

Η τελική εγγραφή των παιδιών στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή 23,24,25/6/2023από 9:00 έως 13:00 στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ.Στην τελική εγγραφή θα πρέπει να προσκομίσετε: α) την ιατρική βεβαίωση ικανότητας συμμετοχής σε δραστηριότητες άσκησης και β) το αποδεικτικό της κατάθεσης των χρημάτων στην τράπεζα.

Βήμα 4: Μετακίνηση παιδιών

Σε περίπτωση που επιθυμείτε το παιδί σας να μετακινείται με λεωφορείο θα το δηλώσετε κατά την εγγραφή. Το κόστος μετακίνησης είναι 15 ευρώ και για τις 10 ημέρες του προγράμματος.

Χορηγοί

Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Όλοι οι συμμετέχοντες πληρώνουν για τη συμμετοχή τους. Έγινε μεγάλη προσπάθεια η συνδρομή να κρατηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν σημαντικά οι χορηγοί του προγράμματος τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά (οι χορηγοί στο www.healthykids.gr/summerschool).

Επικοινωνία

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.healthykids.gr/summerschoolή επικοινωνήσετε μαζί μας: τηλ.:2431047030(10:00-13:00 ΔΕ-ΠΑ), 6949277290,email: healthykids@uth.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ