Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις SAS και η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, καθώς υπάρχουν φόβοι, ότι πρόκειται να εκδηλωθούν πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα – πιθανώς ως και 10 – στο Λονδίνο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Sunday Times».
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων Ασφαλείας έχουν εκφράσει ανησυχίες, ότι τρομοκράτες, οι οποίοι επέστρεψαν από την Συρία, σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, κατά το πρότυπο εκείνων του Παρισιού. Για τον λόγο αυτόν έδωσαν οδηγίες να περάσουν οι Αστυνομικοί από ειδική εκπαίδευση, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έως και 10 ταυτόχρονα τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Την Αστυνομία και την SAS είναι έτοιμες να ενισχύσουν ανά πάσα στιγμή και μονάδες του στρατού, σε περίπτωση πολλαπλών επιθέσεων, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα μονάδα αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών, με ειδίκευση στην εξουδετέρωση βομβών, στα χημικά και τα βιολογικά όπλα»

«Παλαιότερα είχαμε σχέδια δράσης για τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις, αλλά τα γεγονότα στο Παρίσι μας έδειξαν, ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερο αριθμό», ανέφερε στην εφημερίδα Βρετανός Υπουργός, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Την Αστυνομία και την SAS είναι έτοιμες να ενισχύσουν ανά πάσα στιγμή και μονάδες του στρατού, σε περίπτωση πολλαπλών επιθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε βάση στο Didcot, στην Οξφόρδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα μονάδα αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών, με ειδίκευση στην εξουδετέρωση βομβών, στα χημικά και τα βιολογικά όπλα.
Η κινητοποίηση αυτή των Βρετανικών Αρχών Ασφαλείας έρχεται μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Μόλενμπεκ του Βελγίου. Ο Αμπντεσλάμ θεωρείται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ότι είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, πριν από τέσσερις μήνες, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.Big Ben with  city boat in London, UK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ