Γράφει ο Νίκος Λυγερός. Τα απαράδεκτα του κομματισμού φαίνονται στα εθνικά θέματα, γιατί εκεί δίνεται η δυνατότητα στο ραγιά να εκφραστεί αλλά και να εντοπιστεί με ξεκάθαρο τρόπο. Έτσι όταν ακούμε δηλώσεις που αφορούν την ελληνική ΑΟΖ, τα θαλάσσια οικόπεδα, τον ζεόλιθο, την καινοτομία, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι εκδηλώνονται λεπτομέρειες πολύ σημαντικές για το μέλλον της πατρίδας μας. ligeros

Έτσι δεν πρόκειται για απλές δηλώσεις, αλλά για ενδείξεις στις οποίες πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα σημασία για να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο. Διότι η στρατηγική δεν είναι τακτική και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του κομματισμού, αφού μερικοί τον πιστεύουν και μπορούν να παρασυρθούν δίχως δυνατότητα επιστροφής, αφού υπάρχει περίπτωση να έχουμε μη αναστρέψιμη πράξη για την Ελλάδα.

Με άλλα λόγια υπάρχουν λάθη που είναι απαράδεκτα και δεν είναι επιτρεπτά για τον πολιτικό χώρο, αφού είναι ικανός να τα εφαρμόσει δίχως να μπορούμε να παρέμβουμε. Όταν λοιπόν έχουμε δηλώσεις από κομματόσκυλα που είναι ανίκανα να παραδεχτούν τη σημασία ενός εθνικού έργου, πρέπει να τους αντικρούουμε δίχως δισταγμό, πριν επηρεάσουν κόσμο που δεν κατέχει το αντικείμενο και νομίζει πως πρόκειται για κάτι το σοβαρό.

Διότι ο ραγιαδισμός βασίζεται στη λήθη και στην αδιαφορία για να εδραιωθεί, αλλά δεν μπορεί να αντισταθεί στη γνώση. Έτσι τα εθνικά θέματα προστατεύονται μόνο και μόνο λόγω νοημοσύνης και σκέψης που θεμελιώνονται πάνω στη στρατηγική και την υψηλή στρατηγική.