Θραύση κάνει σε Αμερική και Αγγλία το παιδικό παραμύθι “ TheLittlerosebud” (Το μικρό τριανταφυλλάκι)  που έγραψε η Καλύμνια μουσικός-συγγραφέας Νεκταρία Βάλλα και εικονογράφησε η φιλόλογος-ζωγράφος Αγγελική Αναγνώστου, που κατάγεται από την Ιστιαία Ευβοίας και ζει στα Τρίκαλα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό οίκο OCEANPUBLICATIONS στο Μαϊάμι εδώ και 3ημέρες, και ήδη χθες «έκλεισε» ως νούμερο ένα σε πολλές κατηγορίες.

Πρόκειται για ένα τρυφερό παιδικόπαραμύθι στο οποίο ο βασικός ήρωας, ένα μικρό τριανταφυλλάκι,αποχωρίζεται βίαια τη μητέρα του τριανταφυλλιά, καθώς ένα μικρό παιδί το κόβει για να το χαρίσει στον μπαμπά του που τον υπεραγαπά και του λείπει. Τι θα συμβεί στο μικρό τριανταφυλλάκι; Τι θα το συμβουλέψει η μητέρα του, τη στιγμή του τραγικού αποχωρισμού; Θα επιβιώσει άραγε;

Αυτά και άλλα πολλά, με πολλή -πολλή αγάπη, σ’ αυτό το παραμύθι που είναι μεταφρασμένο σε απλά αγγλικά και απευθύνεται σε μικρά παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια.

Στην έκδοση από την OCEANPUBLICATIONS στο Μαϊάμι βοήθησε μία φίληΕλληνίδαδασκάλα, που τώρα διδάσκει Ελληνικά σε παιδιά διαφόρων εθνοτήτων, σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο στο Μαϊάμι.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε σήμερα και αύριο να κατεβάσετε δωρεάν το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή (kindlebook) από το Amazon.com, αρκεί να εγγραφείτε σε αυτό δίνοντας απλά το email σας και βάζοντας τον κωδικό της αρεσκείας σας.Βρίσκεται στην κατηγορία KINDLESTORE με το όνομα “TheLittlerosebud”.

Κλείνοντας, λίγα λόγια για τη ζωγράφο-εικονογράφο.

Η Αγγελική Αναγνώστου γεννήθηκε στην Ιστιαία Ευβοίας και σπούδασε Ελληνική Φιλολογία.  Ζει στα Τρίκαλα, όπου εργάζεται επαγγελματικά ως καθηγήτρια και ερασιτεχνικά ως ζωγράφος. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και μητέρα δύο  παιδιών.

Ασχολείται από παιδί με τη  ζωγραφική, και από το 2011 παρακολουθεί μαθήματα κοντά στην καταξιωμένη ζωγράφο Αγγελική Κούρκουλου.

Φιλοδοξεί να διευρύνει τη ζωγραφική της τέχνη και τεχνική, αλλά κυρίως να βοηθήσει τους μαθητές της στο σχολείο να αγαπήσουν την Τέχνη και την Αισθητική.  Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις , στα Τρίκαλα και  στον Βόλο.

Συμμετέχει σε οργανισμούς που υποστηρίζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και άλλους ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Άρχισε να ασχολείται με την εικονογράφηση παραμυθιών, γιατί  πιστεύει ότι το ποιοτικό παραμύθι είναι ένα βαθιά παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό μέσο, που μπορεί να πλουτίσει τη φαντασία, το πνεύμα, το συναίσθημα και την αντίληψη του κόσμου, μικρών και μεγάλων…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ