-Θεωρεί, ότι στην περίπτωση αυτή η Τουρκία μπορεί να “πλημμυρίσει” την Ευρώπη με πρόσφυγες και τονίζει, ότι η Βουλγαρία έχει αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό!
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ναυαγίου στην Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, εκφράζει με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, Μπόϊκο Μπορίσωφ, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως φοβάται «για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία».
Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, ο κ. Μπορίσωφ ανέφερε, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έχει ήδη απειλήσει στο παρελθόν, ότι μπορεί να “πλημμυρίσει” την Ευρώπη με πρόσφυγες». Αυτή την στιγμή είναι «πολύ της μόδας» να εμφανίζονται ορισμένοι πολιτικοί ως «θαρραλέοι ήρωες», οι οποίοι «πηγαίνουν σε πόλεμο με άρματα μάχης και αεροπλάνα», είπε δηκτικά, προσθέτοντας, ότι «όποιος όμως επιδίδεται σε λεκτικούς εκφοβισμούς, κάποια στιγμή μπορεί και να το κάνει».
Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα, τι θα γίνει, σε περίπτωση που η Ευρώπη καταγγείλει την Συμφωνία, που έχει κάνει με τον Ερντογάν και εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι «τότε ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει την απειλή του».

«Η Βουλγαρία έχει αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και δεν γνωρίζω, όμως, για πόσο ακόμα θα αντέξουμε την προσφυγική πίεση στα σύνορά μας»

Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν «μοιραίες» για την Βουλγαρία, είπε ο κ. Μπορίσωφ και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει εντονότερα τα φτωχότερα κράτη-μέλη για να προστατέψουν τα σύνορά τους με την Τουρκία.
Ο κ. Μπορίσωφ θεωρεί, ότι αυτή την στιγμή η χώρα του «έχει αφεθεί μόνη της» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. «Δεν γνωρίζω, όμως, για πόσο ακόμα θα αντέξουμε την προσφυγική πίεση στα σύνορά μας» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε, επίσης, της απόφασης της χώρας του να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία: «Με τον φράχτη έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία».
Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει, «ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σ΄αυτήν», είπε ο ίδιος, και απευθυνόμενος στην
Ε.Ε., ζήτησε να επιδιώξει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Άγκυρα.
Σημειώνεται, ότι ο Μπόϊκο Μπορίσωφ επισκέπτεται την Γερμανία το Σάββατο, κατόπιν προσκλήσεως της Καγκελαρίου, Ανγκελας Μέρκελ προς τους ηγέτες της Αυστρίας, της Κροατίας της Σλοβενίας και της Βουλγαρίας, προκειμένου να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση.

boulg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ