-Νέος Διοικητής αναλαμβάνει στο τέλος του μήνα ο μέχρι τώρα Υποδιοικητής του Ιδρύματος Γιάννης Θεωνάς..

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος από την Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρόκειται να αντικατασταθεί από τον μέχρι τώρα Υποδιοικητή του Ιδρύματος, Γιάννη Θεωνά.
Αν και ο κ. Σπυρόπουλος έχει άριστες σχέσεις με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, για λόγους πολιτικής τάξης και λόγω αλλαγής της Κυβέρνησης, ο πρώην Διοικητής του ΙΚΑ έκρινε ορθή την παραίτησή του.ika
Όπως έγινε γνωστό, ο κ.Στρατούλης, αν και γνώριζε την πρόθεση του κ. Σπυρόπουλου να παραιτηθεί από τότε, που άλλαξε η Κυβέρνηση, δεν το αποδέχτηκε, ενώ ενδεικτικό της καλής σχέσης των δύο ανδρών είναι το γεγονός, ότι μέχρι να αναλάβει ο κ. Θεωνάς χρέη Διοικητή στο ΙΚΑ, ο κ. Σπυρόπουλος θα παραμείνει στην θέση του.

Ο απερχόμενος Διοικητής του ΙΚΑ θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υπέβαλε στις 2 Ιουνίου 2015 την παραίτησή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Σπυρόπουλο για την άψογη συνεργασία, που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών. Επίσης, ζήτησε από τον παραιτηθέντα Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του, μέχρι να ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (έγκριση από την επιτροπή του άρθρου 49Α της Βουλής, δημοσίευση σε ΦΕΚ).

Ο οικονομολόγος, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεωνάς, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του ΙΚΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, πρότεινε για νέο Διοικητή του ΙΚΑ τον μέχρι τώρα Υποδιοικητή του Ιδρύματος, Γιάννη Θεωνά, οικονομολόγο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, της οποίας διετέλεσε μάλιστα και Γενικός Γραμματέας από το 1992 ως το 1994. Την τελευταία δεκαετία ήταν μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Νέος Υποδιοικητής, στην θέση του κ. Θεωνά, ορίζεται ο νομικός, Διονύσιος Καλαματιανός, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το δίκαιο της Κοινωνικής Ασφάλισης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της ΑΣΟΕΕ, αλλά και μέλος της ομάδας για την Κοινωνική Ασφάλιση της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύνθεση της νέας Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Με τα νέα δεδομένα, η νέα Διοίκηση του ΙΚΑ διαμορφώνεται ως εξής:
Διοικητής: Γιάννης Θεωνάς
Υποδιοικητής: Γιάννης Δούκας
Υποδιοικητής: Διονύσης Καλαματιανός
Υποδιοικητής: Βασιλική Τριανταφυλλίδη, που παραμένει.
Το νέο διοικητικό σχήμα, με βάση την εμπειρία των μελών του,ναλλά και την επιστημονική γνώση της Κοινωνικής Ασφάλισης και της δημόσιας διοίκησης, αναμένεται ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες τομές και θα χαράξει μια νέα ανθρωποκεντρική πολιτική στον Οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ