Οι ίδιοι διαμαρτύρονται, ότι το νέο κύμα των παράνομων μεταναστών ανταγωνίζεται, όχι μόνον τους Γερμανούς, αλλά δημιουργεί προβλήματα σε θέματα στέγασης και απασχόλησης και στους αλλοδαπούς νόμιμους μετανάστες, που ζουν δεκαετίες στην Γερμανία!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την πλήρη αντίθεσή τους στην πολιτική της Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, που επιτρέπει την αθρόα προσέλευση και εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Γερμανία, εκφράζουν πολλοί ξένοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες, που ζούν νόμιμα, εδώ και πολλά χρόνια, στην Γερμανία. Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ γερμανικών ΜΜΕ, που παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις και δηλώσεις, τις απόψεις ξένων πολιτών από διάφορες χώρες, οι οποιοι ζουν και εργάζονται εδώ και δεκαετίες σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας. Οι απόψεις αυτές προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση στην γερμανική Κοινή Γνώμη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί, στην πλειονότητά τους, αποδοκιμάζουν πλήρως τις εκατοντάδες χιλιάδες των προσφύγων, που με το πρόσχημα, ότι είναι «πρόσφυγες», εισρέουν στην χώρα ως μετανάστες.
Οι ίδιοι διαμαρτύρονται, ότι το νέο κύμα των παράνομων μεταναστών ανταγωνίζεται, όχι μόνον τους Γερμανούς, αλλά δημιουργεί προβλήματα σε θέματα στέγασης και απασχόλησης, κυρίως στους αλλοδαπούς νόμιμους μετανάστες, που ζουν πολλά χρόνια στην Γερμανία.

“Όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να απελαθούν αμέσως, καθώς, ούτε ένας δεν ανήκει στην Γερμανία”!

Σε ένα τέτοιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, που προβλήθηκε στην Γερμανία και στο διαδίκτυο, μια αλλοδαπή εργαζόμενη γυναίκα, που ζει στην χώρα αυτή αρκετά χρόνια, αναφέρει, ότι αυτό, που γίνεται, είναι μια «καταστροφή» και ότι θέλει όλοι οι πρόσφυγες να απελαθούν αμέσως, καθώς, ούτε ένας δεν ανήκει στην Γερμανία. Η ίδια υποστηρίζει, ότι δεν έπρεπε να τους δώσουν επιδόματα πρόνοιας, διαμερίσματα και οφέλη δωρεάν και, εκφράζοντας την πλήρη απογοήτευσή της γι’ αυτό, δηλώνει, ότι τώρα είναι ψηφοφόρος του ακροδεξιού γερμανικού “Εθνικιστικού Κόμματος” (NPD)!berlin
Στο ίδιο ρεπορταζ, ένας πατέρας μιας αλλοδαπής οικογένειας, που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο εδώ και 40 χρόνια, λέει, ότι οι νέοι μετανάστες, που ήρθαν τα τελευταία 2-3 χρόνια, προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην Γερμανία και ότι αν ήταν δήμαρχος του Βερολίνου, θα τους απέλαυνε, ακόμη και για τα πιο μικρά αδικήματα. Αναρωτιέται, επίσης, γιατί δεν έχει την δυνατότητα να μιλήσει ελεύθερα για αυτά, αφού η Γερμανία είναι «ελεύθερη χώρα» και υπάρχουν οι αξίες της «δημοκρατίας».

Πολλοί αλλοδαποί εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εκτόξευση των τιμών ενοικίασης κατοικιών στην Γερμανία και την έλλειψη στέγης για τους νόμιμα εργαζόμενους αλλοδαπούς πολίτες, λόγω της παροχής στέγης στους πρόσφυγες από την γερμανική Κυβέρνηση

Ένας άλλος αλλοδαπός, ο οποίος ζει στην Γερμανία και είναι έμπορος, που πουλάει προϊόντα σε μια αγορά για 20 χρόνια, δηλώνει, ότι δεν έχει πλέον δουλειά, καθώς πολλοί Γερμανοί εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα, που τώρα έχουν γεμίσει μόνον με ξένους και πρόσφυγες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι “καλοί άνθρωποι”, όπως διαπίστωσε, γνωρίζοντάς τους από την δουλειά του.
Τέλος, μια άλλη αλλοδαπή γυναίκα δηλώνει, ότι πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική λύση για τους πρόσφυγες και ότι πολλοί διαμαρτύρονται για την εκτόξευση των τιμών ενοικίασης και την έλλειψη στέγης για τους νόμιμα εργαζόμενους αλλοδαπούς πολίτες, λόγω της παροχής στέγης στους πρόσφυγες από την γερμανική Κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ