Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, εκτός του προστίμου των 150 ευρώ, βρίσκονται έκθετοι και έναντι του προστίμου της Τροχαίας, που φθάνει το ποσό των 400 ευρώ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένονται να κοινοποιηθούν τα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν στους κατόχους αυτοκινήτων, που έπρεπε να έχουν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι τα τέλη του 2015 και έχουν μείνει εκτός τεχνικού ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει καθημερινή εφημερίδα, μέχρι τα τέλη τρέχοντος Μαρτίου θα έχουν αναρτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στο taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ, που προβλέπονται για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.
Υπενθυμίζεται, ότι σε Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, προβλεπόταν προθεσμία μέχρι τις 31.12.2015 για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, να το πράξουν για να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, εκτός του προστίμου των 150 ευρώ, βρίσκονται έκθετοι και έναντι του προστίμου της Τροχαίας, που φθάνει το ποσό των 400 ευρώ!

Το πρόστιμο επιβάλλεται πλέον μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής σε όσους εντοπίζονται, μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους. Το πρόστιμο θα εμφανιστεί στον παραβάτη, μέσω taxisnet. Οι φορολογούμενοι, στους οποίους θα βεβαιωθεί το «ραβασάκι», έχουν δικαίωμα να προβάλλουν αντιρρήσεις εντός 10 ημερών.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, εκτός του προαναφερόμενου προστίμου, θα βρίσκονται πλέον έκθετοι και έναντι του προστίμου της Τροχαίας, που φθάνει το ποσό των 400 ευρώ.aftokinita

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ