Αγαπητοί φίλοι, 

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει έναρξη του νέου διαδικτυακού κύκλου διαλέξεων-επικοινωνίας  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΧΝΟΣ στην ΤΑΥΡΙΔΑ !!!

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί το μέγεθος, η δυναμική, το μεγαλείο και η   μεγαλοπρέπεια στην κοινή ιστορία των δύο κόσμων μας, η απαρχή της οποίας, ιστορικά, πολιτισμικά αλλά και γεωγραφικά μάς παραπέμπει στην μυθολογία [9ος άθλος του Ηρακλή, Θησέας, Τελαμώνας, ζώνη Ιππολύτης, Προμηθέας Δεσμώτης, Ιάσων και Αγοναυτική Εκστρατεία], και συνεχίζεται με την ιστορική πραγματικότητα, από την αρχαιότητα ακόμη, με το αποικισμό, τη δημιουργία ελληνικών πόλεων-κρατών στα παράλια της Παρευξείνιας Ζώνης, ενώ από το Μεσαίωνα και έπειτα, από την εποχή των εμπορικών ταξιδιών των σκανδιναβικών λαών προς το Βυζάντιο μέσω των ρωσικών πόλεων, γνωστών ως «πορείες από τους Βαράγγους στους Έλληνες» και με τον ασπασμό του Χριστιανισμού από τους Ρως από το Βυζάντιο, ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ στην ιστορία και στην πορεία των δύο αυτών κόσμων, η ιστορική, πολιτισμική, πνευματική κοινότητά μας ενισχύεται με αδιάλειπτους δεσμούς, στην οποία η Ταυρίδα ανέκαθεν διαδραμάτιζε ρόλο ακρογωνιαίου λίθου, απόλυτης ιστορικής αναφοράς. 

Η πρώτη διάλεξη του κύκλου με θέμα «Ρωσία-Ταυρίδα/Κριμαία-Ελλάδα: η περίπτωση του Λεόντιεφ», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, ώρα 19:00.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ρώσο διπλωμάτη, στοχαστή, φιλόσοφο, συγγραφέα, δημοσιολόγο, κριτικό λογοτεχνίας Κονσταντίν Λεόντιεφ, δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

Леонтьев, Константин Николаевич — Википедия (wikipedia.org)

Τη διάλεξη-παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο διακεκριμένος Ελληνιστής, συγγραφέας, μεταφραστής Оλέγκ Πάβλοβιτς Τσυμπένκο.

d8

Ολέγκ Τσυμπένκο, συγγραφέας και μεταφραστής στην ελληνική πολλών έργων, που σχετίζονται με τη ρωσική ιστορία και πολιτισμό, καθώς και μεταφραστής στη ρωσική έργων, που σχετίζονται με την ελληνική ιστορία και πολιτισμό, αρχομένης της αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Έργα του Ολέγκ Τσυμπένκο εκδόθησαν σε σημαντικούς εκδοτικούς οίκους σε Ελλάδα και Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών και της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο Ολέγκ Τσυμπένκο επανειλλημένως έχει μετάσχει με επιστημονικές ανακοινώσεις σε  επιστημονικά συνέδρια διαφόρων φορέων, μεταξύ άλλων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, του Νίζνι Νόβγκοροντ, της Βενετίας. Αναλυτική ενημέρωση και βιογραφικό του ευγγραφέα-μελετητή δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο διαδίκτυο http://www.hecucenter.ru/up/GREEK__CV__TsybenkoCV-2019.pdf 

Σάς περιμένουμε: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023,  ώρα 19:00.

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

https://us06web.zoom.us/j/82380755835?pwd=Tk9DOHFJL2NFR01keWM3bGFSWjQ1QT09

Meeting ID: 823 8075 5835

Passcode: 692759

Εν ΄όψει της εκδήλωσής μας, παραθέτουμε συνδέσμους στα εξής κάτωθι έργα του Κονσταντίν Λεόντιεφ:

                                               «Сдача Керчи»

  • στην ελληνική, σε μετάφραση του Ολέγκ Τσυμπένκο:

               «Исповедь мужа» / «Η εξομολόγηση ενός συζύγου»

              «Сдача Керчи» / «Η παράδοση του Κερτς στο έτος ’55»

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ