Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 η εκπαιδευτικός Εύη Βασιλειάδου του Ελληνικού σχολείου του Aix-en-Provence ( περιοχή Μασσαλίας) και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας (Τ. Ε. Γ.) υποδέχθηκαν τους μαθητές της ε’ και στ’ δημοτικού και της α’ γυμνασίου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου (Σχολή Αθηνών). Μαζί τα δυο σχολεία συνδιοργάνωσαν και γιόρτασαν τη διπλή επέτειο της 25ης Μαρτίου, γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ορθοδοξίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου ίδρυση βιβλιοθήκης και γωνιά φιλαναγνωσίας στο Τ. Ε. Γ. του Aix-en-provence με 150 βιβλία σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας. Η ιδιωτική Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου είναι ένα ιστορικό σχολείο της Αθήνας που μετράει 120 χρόνια παράδοσης και προσφοράς στην παιδεία και στην ελληνική κοινωνία. Η ίδρυση βιβλιοθήκης για τους μαθητές του σχολείου του Aix-en-provence είναι πολύ σημαντική και τους έδωσε μεγάλη χαρά, καθώς η σχολική βιβλιοθήκη αποτελεί βασικό εργαλείο παιδείας και καλλιέργειας των παιδιών, συμβάλλει στην αγάπη για το βιβλίο και την ανάγνωση και γενικά ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο των ιδεών και της δημιουργίας και βοηθά στην εκμάθηση και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας.
Αυτή η υπέροχη γιορτή τελείωσε ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο, επίσης και το Κοντάκιο του Ακαθίστου “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ”.SONY DSC
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Ξένου, εκπρόσωπος του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Μασσαλία , οι κύριοι Λιόβας και Πρασσάς , εκπρόσωποι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γονείς και φίλοι του Ελληνικού σχολείου του Aix-en-Provence.
Η εκπαιδευτικός Εύη Βασιλειάδου ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στη γιορτή και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους μαθητές και δασκάλους της Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου λεγοντας : “Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας ! Ως εκπαιδευτικός νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά που συνεργαστήκαμε γι’αυτόν τον ωραίο σκοπό!”

Ένας από τους απόφοιτους της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου υπήρξε ο γνωστός μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

ΠΗΓΗ: “DIASPORA-GRECQUE.COM

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ