-Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με σκέψεις και νοοτροπίες περασμένων ετών , καθώς και με εξω-θεσμικές πρωτοβουλίες, που έχουν τις ρίζες τους στον 19ο αιώνα και που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα θεμέλια και την διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος ανακαλεί την πρεσβευτή της χώρας μας στην Αυστρία, πίσω στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, μια ημέρα μετά την συμμετοχή της Αυστρίας σε συνάντηση με αξιωματούχους των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.
Η συνάντηση αυτή είχε σκοπό να συζητηθεί ο τρόπος περιορισμού του αριθμού των μεταναστών που κινούνται προς την Ευρώπη, χωρίς, όμως, την ελληνική παρουσία, αναφέρουν όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ανακαλεί την Ελληνίδα πρεσβευτή, προκειμένου να διασφαλίσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας, ανέφερε το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.austria
Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, ότι ήταν «σαφές, πως τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με σκέψεις και νοοτροπίες περασμένων ετών , καθώς και με εξω-θεσμικές πρωτοβουλίες, που έχουν τις ρίζες τους στον 19ο αιώνα. Αυτές οι πράξεις θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα θεμέλια και την διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΕΕ τονίζει, ότι κάθε μέλος οφείλει να παραλάβει υποχρεωτική ποσόστωση από τους πρόσφυγες και ότι καμία χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει μια απόφαση, που έχει ήδη ληφθεί από όλες τις χώρες της ΕΕ

Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει, ότι αδυνατεί να κατανοήσει την έκκληση της Ουγγαρίας για ένα εθνικό δημοψήφισμα για το σχέδιο της ΕΕ.
Οι Βρυξέλες τονίζουν, ότι κάθε μέλος οφείλει να παραλάβει υποχρεωτική ποσόστωση από τους πρόσφυγες , ενώ τονίζουν, ότι καμία χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει μια απόφαση, που έχει ήδη ληφθεί από όλες τις χώρες της ΕΕ.
Πάντως, ενδεικτικό της όλης κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί και των χειρισμών, που έχουν ακολουθηθεί, είναι όσα συνέβησαν μόλις πριν μερικούς μήνες, όταν
τον Οκτώβριο του2015 ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάϊμαν, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επισκεπτόταν την Μυτιλήνη για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις της πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ