Υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, ότι έχουν στοχοποιηθεί Ισραηλινοί, που ζουν σε τουρκικό έδαφος και ότι κινδυνεύουν παιδιά Εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία από τρομοκρατικές επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία, και κέντρα νεότητας!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Το Ισραήλ εξέδωσε επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία καλεί τους Ισραηλινούς υπηκόους να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον τους!
Αυτό συνέβη, επειδή, πέρα από το γεγονός, ότι η Τουρκία, με επίκεντρο την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, έχει γίνει πεδίο δράσης διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων, που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με το τουρκικό κράτος, υπήρξαν και συγκεκριμένες πληροφορίες, ότι έχουν στοχοποιηθεί Ισραηλινοί, που ζουν σε τουρκικό έδαφος.israhl
Συγκεκριμένα, το βρετανικό κανάλι «Sky News», αναφερόμενο σε πηγές Μυστικών Υπηρεσιών Πληροφοριών, ανέφερε, ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε “προωθήσει ένα σχέδιο” να σκοτώσει παιδιά Εβραϊκών οικογενειών στην Τουρκία με επιθέσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία, και κέντρα νεότητας.
Ο διευθυντής σύνταξης ξένων ειδήσεων, Σαμ Κίλι είπε, ότι η πληροφορία για “άμεσο” κίνδυνο ήρθε από έξι ισλαμιστές πράκτορες, που συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην νότια τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.
Πάντως, δεν διευκρινίστηκε, ποιάς χώρας Μυστικές Υπηρεσίες είχαν δώσει την πληροφορία στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ούτε και το Πρακτορείο «Ρόϋτερς» μπόρεσε να επιβεβαιώσει την είδηση, ενώ και οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν πρόθυμοι για δηλώσεις.

Η τελευταία επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, στις 19 Μαρτίου, η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έφερε τον θάνατο σε τρεις (κατ΄ άλλους τέσσερις) Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Ιρανό

«Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η τουρκική Αστυνομία έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας, πέρα από το ήδη υψηλό επίπεδο συναγερμού που υπάρχει, ενώ η εβραϊκή κοινότητα βρίσκεται σε επαγρύπνηση”, είπε το «Sky News» στον ιστότοπό του, μεταφέροντας τις δηλώσεις μέλους των Μυστικών Υπηρεσιών.
“Κεκαλυμμένα και άλλα μυστικά αντιτρομοκρατικά μέτρα εφαρμόζονται στην Τουρκία, όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Αυτή η πληροφορία είναι μεγαλύτερη από έναν πιθανό κίνδυνο. Είναι ενεργό σχέδιο”, είπε η πηγή.
Πάνω από 80 άτομα έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων από βομβιστές αυτοκτονίας εφέτος στην Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τελευταία επίθεση, η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, έφερε τον θάνατο σε τρεις (κατ΄ άλλους τέσσερις) Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Ιρανό στην Κωνσταντινούπολη, στις 19 Μαρτίου. Η οργάνωση έχει αναλάβει, επίσης, την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις, που έφεραν τον θάνατο σε 28 άτομα και σε τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στο Βέλγιο, την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν ξέρουμε για πότε είναι σχεδιασμένη η επίθεση, αλλά μπορεί να είναι εντός των επόμενων 24 ωρών ή εντός ολίγων ημερών»!

Σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία, το Ισραήλ συμβούλευσε τους πολίτες του, που ταξιδεύουν στην Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα “το συντομότερο δυνατό”, προβλέποντας και άλλες επιθέσεις.
Σύμφωνα με τις αναφορές του«Sky News», ο πιθανότερος στόχος επίθεσης είναι μια συναγωγή στην περιοχή Μπέογλου της Κωνσταντινούπολης, συνδεδεμένη με ένα κοινοτικό κέντρο και ένα σχολείο.
Εξάλλου, όπως μετέδωσε από το Λονδίνο το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ίδιο θέμα, «υπό το φως αυτών των συνθηκών, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας πάνω και πέρα από τον υψηλό συναγερμό ασφαλείας, στον οποίο βρίσκεται ήδη η τουρκική Αστυνομία και την επιφυλακή, στην οποία βρίσκεται η εβραϊκή κοινότητα».
Σύμφωνα με την ανταπόκριση αυτή από την βρετανική πρωτεύουσα, έγκυρη πηγή ανέφερε, πως «πρόκειται για κάτι παραπάνω από αξιόπιστη απειλή, καθώς πρόκειται για ένα ενεργό σχέδιο». «Δεν ξέρουμε για πότε είναι σχεδιασμένη η επίθεση, αλλά μπορεί να είναι εντός των επόμενων 24 ωρών ή εντός ολίγων ημερών», τόνισε η ίδια πηγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ