Η υλοποίηση της συναυλίας προέρχεται από μια ιδέα των μελών του Κουαρτέτου, το οποίο προέκυψε από την περίφημη ορχήστρα του Gewandhaus,να προσφέρει ένα μουσικό παράδειγμα της κατανόησης και εδραίωσης των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

«Η μουσική ως σημείο του κοινού ευρωπαϊκού μας πολιτισμού, συναισθήματα που μοιραζόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο… Υπάρχει καλύτερος τρόπος για την απάλειψη παρεξηγήσεων και τη δόμηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μας;»

Σε αυτό το πνεύμα θα ακολουθήσει συζήτηση μετά την συναυλία.

Το Leipziger Streichquartett αποτελούν οι:

Matthias Moosdorf

Tilman Büning

Ivo Bauer

Conrad Muck (πρώτο βιολί)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Μπετόβεν, 18/4

Μέντελσον, 81, Cappriccio

Σούμαν, 41/3

 

 

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Λειψίας θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα και πολύπλευρα μουσικά σύνολα των ημερών μας. Ιδρύθηκε το 1988 και από το 1991 τα μέλη της, τρία εκ των οποίων διέπρεψαν στην συμφωνική ορχήστρα του Gewandhaus, επέλεξαν να αφοσιωθούν στη μουσική δωματίου. Με σπουδές στον Gerhard Bosse (Λειψία), στο Amadeus-Quartett (Λονδίνο και Κολωνία), στον Hatto Beyerle (Αννόβερο) και στον Walter Levin, η δουλειά του Κουαρτέτου της Λειψίας έχει αναγνωριστεί με πολλαπλά βραβεία όπως το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού της γερμανικής ραδιοφωνίας – τηλεόρασης (ARD, 1991), το βραβείο του συλλόγου «Gebrüder-Busch – Gesellschaft», το «Schneider -Schott-Preis» της πόλεως του Μάιντς ή το βραβείο μουσικής της Siemens (1992), καθώς και με υποτροφίες του «Amadeus Scholarship Fund» και του «Ιδρύματος «Kulturfonds». Από τον Νοέμβριο του 1991 το κουαρτέτο παρουσιάζει τις δικές του συναυλίες υπό τον τίτλο «Pro Quatuor» στην Λειψία. Ως σταθερό μέλος του «Ensemble Avantgarde» της Λειψίας, το κουαρτέτο έχει αφοσιωθεί και σε έργα της σύγχρονης κλασικής μουσικής σκηνής. Το κουαρτέτο έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συναυλίες σε πάνω από 40 χώρες.

 

 

 

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Ώρα: 20.00

Κρατήσεις:

Ελληνογερμανικός Σύλλογος «Φιλαδέλφεια»

Μονεμβασίας και Κριεζή 64, 151 25 Πολύδροσο Μαρούσι

Tel. : 210 6848009, E-Mail: philadel@otenet.gr

 

kouarteto

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ