Διεθνής διάκριση για τον Γιώργο Καραγιαννίδη από το «Alexander von Humboldt Foundation»

Το μεγαλύτερο κρατικό επιστημονικό ίδρυμα της Γερμανίας «Alexander von Humboldt Foundation» βράβευσε τον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργο Καραγιαννίδη, με το βραβείο «Humboldt Senior Research Award».

Κάθε χρόνο το βραβείο «Humboldt Senior Research Award» απονέμεται σε 25 ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, για τη συμβολή τους τους στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, στην έρευνα και στη διδασκαλία. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις της Γερμανίας σε ερευνητές και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται εκτός Γερμανίας σε όλο τον κόσμο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ίδρυμα «Alexander von Humboldt Foundation» «Ο Καθηγητής Καραγιαννίδης είναι ένας καταξιωμένος διεθνώς ερευνητής που ηγείται της έρευνας στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών και ιδιαίτερα στην επιστημονική περιοχή των Ασύρματων Επικοινωνιών. Είναι γνωστός για τις σημαντικές και πρωτοποριακές συνεισφορές του σε αυτόν τον τομέα, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ευρύ ερευνητικό φάσμα, από την ανάπτυξη βασικών μαθηματικών εργαλείων μέχρι τον σχεδιασμό πρακτικών αλγορίθμων και μεθόδων για τα ασύρματα τηλεπικοινωνιακά συστήματα». Ειδικότερη αναφορά έγινε στο έργο του Καθηγητή Γιώργου Καραγιανίδη για τη δημιουργία των δικτύων 6ης γενιάς (6G).

Η Τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2024, στην πόλη Bamberg της Γερμανίας.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς δεξιά): ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Alexander von Humboldt Foundation» Robert Schlögl με τον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργο Καραγιαννίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ