• Τα μέτρα “γονατίζουν” τον αγροτικό κόσμο!

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εν όψει της ψήφισης του δεύτερου κύματος των προαπαιτούμενων μέτρων για τη σύναψη του 3ου Μνημονίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη κινδύνου. Η ψήφιση της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων μέτρων για τη σύναψη του 3ου Μνημονίου συνιστά μόνον την αρχή μιας μακράς και επίπονης διαδρομής για τη σωτηρία της χώρας.stories.MAXIMOS_4nsp_199

Η ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε, και λίγο έλειψε να βυθιστούμε στην άβυσσο, έχει ταυτότητα. Είναι η ανεύθυνη διαχείριση της κυβέρνησης και η αποδοχή από τον πρωθυπουργό της διαπραγματευτικής «συνταγής» Βαρουφάκη.

Ο κ. Τσίπρας είδε “το φως το αληθινόν” κυριολεκτικά στο… και πέντε, όταν αντιλήφθηκε τις συνέπειες του GREXIT, που υποτίθεται ότι για μήνες ήταν το δικό του “υπερόπλο”. Και έφερε πίσω μια συμφωνία που περιέχει μέτρα ασήκωτα για την κοινωνία και υφεσιακά για την οικονομία. Το κόστος των παιγνίων του προηγούμενου εξάμηνου είναι πράγματι βαρύ. Όπως και το κόστος που καλούμαστε όλοι να καταβάλουμε για την “πολιτική ενηλικίωση” του κ. Τσίπρα.

ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ-ΤΣΙΠΡΑ»

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και τούτη τη φορά, προτάξαμε την πατρίδα. Ψηφίσαμε τα μέτρα της «πρώτης φοράς αριστερά». Την ίδια ώρα που δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της συνιστώσας της δραχμής, διάλεξαν και πάλι το ρόλο του αντιμνημονιακού. Με τις πλάτες, όμως, της φιλευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. Με το παράλογο και θρασύτατο συνάμα επιχείρημα ότι θα συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, θα συνεχίσουν να νομοθετούν τα δικά τους και να υπονομεύουν τα υπόλοιπα. Αφήνοντας, όπως υπονόησαν, τα δύσκολα στα υπεύθυνα «κορόιδα» της αντιπολίτευσης. Τους επαναλαμβάνουμε ότι όλοι όσοι τρέφουν τέτοιες ελπίδες πλανώνται πλάνην οικτρά!

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τα προαπαιτούμενα του “Μνημονίου της Αριστεράς” που “γονατίζουν” τον αγροτικό κόσμο είναι έργο των χειρών τους! Έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο δυσβάστακτο πακέτο-Τσίπρα. Με ισοδύναμα που ελπίζουμε να γίνουν αποδεκτά από τους εταίρους.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι βέβαιο ότι οι εκλογές δεν είναι μακριά ώστε το τοπίο να ξεκαθαρίσει. Τότε υπεύθυνος για να κρίνει ποιος και που έφταιξε είναι ο λαός. Τώρα, όμως, προέχει να συνδράμουμε όλοι ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και στην Ευρώπη, και να ακυρώσουμε τα ζοφερά σχέδια του λόμπυ της δραχμής εσωτερικού και εξωτερικού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ