-“Για την Ευρώπη, με δεδομένες τις παγκόσμιες προκλήσεις, με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη, αρχίζει τώρα μια νέα εποχή και αν δεν αντιδράσει, θα διαλυθεί! – Είμαι πεπεισμένος, ότι η γενιά μου έχει ένα ιστορικό καθήκον: Την ανοικοδόμηση της Ευρώπης”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζοντας, πως είναι άμεση ανάγκη να αναμορφωθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο.
Ο κ. Μακρόν παραχώρησε συνέντευξη στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως «υπήρξε μια γενιά ηγετών, που θεμελίωσε την Ευρώπη, μια δεύτερη που την ανέπτυξε. Κατόπιν ακολούθησαν εκείνοι, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση και με νέους διεθνείς κινδύνους. Επέδειξαν υπευθυνότητα και έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν», δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός στην γερμανική εφημερίδα.
«Αλλά για την Ευρώπη, με δεδομένες τις παγκόσμιες προκλήσεις, με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη, αρχίζει τώρα μια νέα εποχή. Εάν η Ευρώπη δεν αντιδράσει, θα διαλυθεί», συνέχισε ο κ. Μακρόν, σημειώνοντας, ότι ο ίδιος θέλει να διαδραματίσει ρόλο σε αυτό το πεδίο.

«Είμαι πεπεισμένος, ότι η γενιά μου έχει ένα ιστορικό καθήκον: Την ανοικοδόμηση της Ευρώπης»

«Είμαι πεπεισμένος, ότι η γενιά μου έχει ένα ιστορικό καθήκον: Την ανοικοδόμηση της Ευρώπης», πρόσθεσε ο 38χρονος Υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, φέρεται να έχει την φιλοδοξία να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας, αφ’ ότου ίδρυσε την 6η Απριλίου το δικό του κίνημα, το «En marche!» (“Μπροστά”). Ο ίδιος αναφέρει, πως δεν πρόσκειται ούτε στην δεξιά, ούτε στην αριστερά.
Στην συνέντευξή του ο κ. Μακρόν εμφανίστηκε, επίσης, να αποστασιοποιείται από ορισμένες επικρίσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν στην Γαλλία, εναντίον της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της πολιτικής ανοίγματος των συνόρων για τους πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες. «Για εμένα η Καγκελάριος είχε δίκιο, όσον αφορά την πολιτική της έναντι των προσφύγων. Επέδειξε θάρρος και ανθεκτικότητα και, όπως και η Γαλλία, δεσμεύθηκε υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση», είπε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας.

zeit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ