Πεδίο μάχης έγινε το κέντρο της πόλης Μπάουτσεν στην ανατολική Γερμανία, φέρνοντας στο προσκήνιο για πολλοστή φορά τις πληγές, που άνοιξε στην χώρα αυτή το Προσφυγικό ζήτημα.
Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ακροδεξιοί κάτοικοι της πόλης Μπάουτσεν, που βρίσκεται ανατολικά τις Δρέσδης, ενεπλάκησαν σε σοβαρά επεισόδια με πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν ζητήσει άσυλο και διαμένουν στην πόλη αυτή. Σημειώνεται, ότι η πόλη Μπάουτσεν βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Δρέσδη, όπου δημιουργήθηκε το ξενοφοβικό και αντιισλαμιστικό κίνημα Pegida.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, περισσότεροι από 80 άνδρες και γυναίκες συγκρούστηκαν με 20 τουλάχιστον μετανάστες και πρόσφυγες, αργά το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί και διάφορες υλικές ζημιές. Τα επεισόδια σταμάτησαν με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και τελικά οι ζητούντες άσυλο μεταφέρθηκαν στον χώρο, όπου φιλοξενούνται και τέθηκαν υπό αστυνομική προστασία. Η αιτία για το ξέσπασμα της βίας ήταν ένα επεισόδιο, που έλαβε χώρα το προηγούμενο βράδυ, όταν ένας 32χρονος κάτοικος του Μπάουτσεν τραυματίστηκε από μπουκάλι, που έριξε κάποιος εναντιον του.

Μετά την άφιξη περισσοτερων από 1 εκατομμύριο προσφύγων και μεταναστών στην Γερμανία, καταγράφεται έκρηξη της βίας κατά των προσφύγων και αύξηση της υποστήριξης προς το ξενοφοβικό κόμμα AfD

Η παρουσία μεταναστών και προσφύγων, που ζητούν άσυλο στην πλατεία, έξω από εμπορικό κέντρο της πόλης, αύξησε την ένταση, που οδήγησε στα βίαια επεισόδια, στα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, πρωτοστατούσαν ακροδεξιοί.
Μάλιστα, όταν η Αστυνομία ζήτησε από τους πρόσφυγες να φύγουν, αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και τους απάντησαν, πετώντας τους μπουκάλια και ξύλα. Το αίσθημα κατά των μεταναστών είναι έντονο στην πόλη αυτή και πολλοί κάτοικοί της είχαν εκφράσει επιδοκιμασίες, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ένα κτίριο, που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες, παραδόθηκε στις φλόγες, γεγονός, που οφείλεται, μάλλον, σε εμπρησμό. Επίσης, τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, δέχθηκε φραστική επίθεση, όταν επισκέφθηκε την πόλη για να θέσει επί τάπητος το προσφυγικό.
Μετά την άφιξη περισσοτερων από 1 εκατομμύριο προσφύγων και μεταναστών στην Γερμανία, σε κάποιες περιοχές, ιδιαίτερα της Ανατολικής Γερμανίας, καταγράφηκε έκρηξη της βίας κατά των προσφύγων, ενώ εκεί αυξήθηκε σημαντικά και η υποστήριξη προς το ξενοφοβικό κόμμα AfD.
Και όλα αυτά συμβαίνουν, την στιγμή, που η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, συνεχίζει να δίνει μάχη για την πολιτική της επιβίωση, μετά την ανοικτή πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες και την πρόσφατη εκλογική επιτυχία του AfD.

DEFTERO-THEMA-GERMANIA-MEIOSI-VIOMIXANIKIS-PARAGOGIS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ