-“Μία εξωτερική υποτίμηση θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Μία εξωτερική υποτίμηση θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο “foreXlive”! Όμως, μια τέτοια υποτίμηση, όπως την εννοεί ο κ. Σόϊμπλε, σημαίνει και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που δεν το ξεκαθάρισε ο ίδιος του στις δηλώσεις του.
Πάντως, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σημείωσε, ότι δεν είναι ακόμη βέβαιος για μία συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές της, αλλά συμπλήρωσε, πως θεωρεί, ότι αυτή είναι εφικτή.
«Μπορούμε να επιτύχουμε μια τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο κ. Σόϊμπλε το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, που αναφέρει, ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε, πως «η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν είναι αυτή την φορά τόσο δραματική, όσο ήταν πέρυσι».
Την ίδια, ώρα, ωστόσο, το πρακτορείο “Reuters” εμφανίζει άλλες δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε, σε εντελώς διαφορετικό ύφος και κλίμα!
«Αναφορικά με την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά. Οι Έλληνες για πρώτη φορά συμφώνησαν να δεχθούν ανθρώπους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που θα βοηθήσουν με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Τώρα οι Έλληνες θα βιώσουν, πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση» ανέφερε, σύμφωνα με το “Reuters”, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ