Η γιορτή της ελληνικής παραγωγής

Σε μια λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκετη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων,βραβεύθηκαν εταιρείες και οργανισμοί από όλο το φάσμα του παραγωγικού επιχειρείν, πουδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα,στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης «Made in Greece Awards 2017».

 Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ), διοργανώτρια των βραβείων, ανέδειξε και επιβράβευσε παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης ήταν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brandnames.Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν για πρώτη φορά βιοτεχνικές επιχειρήσεις, σε ξεχωριστή κατηγορία βραβείων «Βιοτεχνικής Αριστείας», ως επισφράγισμα της συνεργασίας της ΕΛΑΜ με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ητρίτη κατά σειρά διοργάνωση βραβείων «Made in Greece» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το αδιάβλητο της διαδικασίας προέκυψε από τη σύσταση επιτροπών με την προεδρία μέλους της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και τη συμμετοχή εκπρόσωπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των χορηγών, των επαγγελματικών φορέων και των χορηγών επικοινωνίας που υποστηρίζουν το θεσμό.

Στο θεσμό αυτό, έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια 100 κορυφαίες επιχειρήσεις- στην πλειονότητά τους ελληνικές- για τις οποίες η ποιότητα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των σημάτων τους (brands) πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.

Την τελετή απονομής βραβείων συντόνισαν οι δημοσιογράφοι ΡένιαΤσιτσιμπίκουκαι Δημήτρης Μαρκόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών φορέων,καθώς και πλήθος επιχειρηματιών, στελεχών και εκπροσώπων του Τύπου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Γεώργιος Αυλωνίτης, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, αναφέρθηκε στους στόχους της ΕΛΑΜ, στις ιδέες που οδήγησαν στο θεσμό των βραβείων, καθώς και στην ανάγκη να στηριχθεί το εγχώριο επιχειρείν με κάθε τρόπο στη χώρα «που οι επιχειρηματίες είναι ήρωες, καθώς λειτουργούν σε μία από τις χειρότερες οικονομίες στηνΕυρωπαϊκήΈνωση για την πραγματοποίηση επιχειρηματικής δραστηριότητας», σύμφωνα με το πρόσφατο DoingBusinessReport 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το λόγο έλαβε ο Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία» και Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή της παραγωγής, που τιμά εκείνους που κρατούν την Ελλάδα όρθια σε δύσκολους καιρούς, ενώ στη συνέχεια, ο Προκόπης Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, αναφέρθηκε στο διαδικαστικό κομμάτι της εκδήλωσης με τη δημιουργία επιτροπών, που εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα παράγει και θα συνεχίσει να το κάνει σε πείσμα των καιρών».

Τέλος, στο πλαίσιο των χαιρετισμών, το λόγο έλαβε ο Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που αναφέρθηκε στην ευτυχή συνεργασία του ΒΕΑ με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, αλλά και στην προσπάθεια του ΒΕΑ για τη θέσπιση του λεγόμενου «Ελληνικού Σήματος», που θα συμβάλει με τη σειρά του στην εξωστρέφεια του επιχειρείν.

Τα βραβεία αναλυτικά:

 

– Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας:

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΒΙΑΝΕΞΑ.Ε.-ΕταιρείατουΟμίλουΓιαννακόπουλου

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑSUNLIGHT

 

Έπαινος:ΑΓΡΟΤΙΚΟΣΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣΙΩΑΝΝΙΝΩΝ«ΗΠΙΝΔΟΣ», ΛΟΥΞΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣΑΒΕΕ, ΝΗΡΕΥΣΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣΑ.Ε.

 

 

Τιμητική Διάκριση:OLYMPIAELECTRONICSA.E.(Ν.ΛΑΚΑΣΑΣ-Π.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣΑ.Ε.), ΑΚΡΟΛΙΘΟΣΑΒΕΕ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣΑΒΕΕ

 

-Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας Βιομηχανικού Προϊόντος:

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΣΙΔΕΝΟΡΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΧΑΛΥΒΑΑ.Ε.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑSUNLIGHT

 

Έπαινος:DEMOΑΒΕΕΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΦΑΡΜΑΚΩΝ, OLYMPIAELECTRONICSAE(Ν.ΛΑΚΑΣΑΣ-Π.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣΑ.Ε.), ΒΙΑΝΕΞΑ.Ε.-ΕταιρείατουΟμίλουΓιαννακόπουλου

 

Τιμητική Διάκριση:GRANTEXA.E.,ΣΥΜΕΤΑΛΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟΥΑ.Ε., SYCHEMSA, ΑΚΡΟΛΙΘΟΣΑΒΕΕ

 

-Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας – Καταναλωτικού Προϊόντος

 

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΝΉΡΕΥΣΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣΑ.Ε.

ΣΕΛΟΝΤΑ

 

Έπαινος:SAFENBEAUTIFULΙΚΕ, ΔΩΔΩΝΗΑ.Ε.,ΠΟΤΟΠΟΙIΑΠΛΩΜΑΡΙΟΥΙΣΙΔΩΡΟΣΑΡΒΑΝΙΤΗΣΑ.Ε.

 

ΤιμητικήΔιάκριση: ΡΟΥΣΣΑΣΑ.Ε., TERRACRETASA

 

-Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΒΙΑΝΕΞΑ.Ε.-ΕταιρείατουΟμίλουΓιαννακόπουλου

ΧΑΛΚΟΡ

 

Έπαινος:DEMOΑΒΕΕΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΓΙΩΤΗΣΑ.Ε., ΣΥΣΤΗΜΑΤΑSUNLIGHT

 

ΤιμητικήΔιάκριση: AlfaΑΘΑΝΑΣΙΟΣΔ.ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣΑΕΒΕ, ΙΩΝΙΚΗΣΦΟΛΙΑΤΑΑ.Ε, VIVECHROMA.E.

 

 

Βραβείο Αγροτικής Αριστείας

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

TERRACRETASA

ΑΤΤΙΚΗΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΙΤΤΑΣΑΕΒΕ

 

Έπαινος:ΑΓΡΟΤΙΚΟΣΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣΙΩΑΝΝΙΝΩΝ«ΗΠΙΝΔΟΣ»

 

ΤιμητικήΔιάκριση:BAYERΕΛΛΑΣΑΒΕΕ,ΤΟΜΕΑΣΕΠΙΣΤΗΜΗΣΓΕΩΡΓΙΑΣ

 

-Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος

INTERPLASTΑ.Ε.(AquaPlusPrins)

 

Έπαινος:ΔΩΔΩΝΗΑ.Ε.(CrumbledFeta), ΚΛΗΜΗΣ (ΒΑΣ.&ΑΙΚ.ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΟ.Ε.)(ΠυρηνοκάρβουνοΚλήμης)

 

 

ΤιμητικήΔιάκριση:

ONLINEDATAA.E.(WeSeaMaritimeWebSuite), CANDIA(ΧειροποίηταΣτρώματαBODYFIX), ΕΛΛΗΝΙΚΑΓΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑΑ.Ε.-ΟΛΥΜΠΟΣ(Κεφίρ), ΕΨΑΑ.Ε.(ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝΚΑΙΧΥΜΩΝ)(ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑPET330mlANAΨΥΚΤΙΚΩΝ)

 

 

 

-Βραβείο Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος

Απονεμήθηκε από κοινού στους:

ΓΙΩΤΗΣΑ.Ε.(ΒΡΕΦΙΚΕΣΚΡΕΜΕΣΓΙΩΤΗΣ)

ΛΟΥΞΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣΑΒΕΕ(ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑΛΟΥΞ)

 

Έπαινος:ΔΩΔΩΝΗΑ.Ε.(ΦΕΤΑΔΩΔΩΝΗ), ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΠΛΩΜΑΡΙΟΥΙΣΙΔΩΡΟΣΑΡΒΑΝΙΤΗΣΑ.Ε.(ΟΥΖΟ), ΧΗΤΟΣΑΒΕΕ-ΦΥΣΙΚΟΜΕΤΑΛΛΙΚΟΝΕΡΟΖΑΓΟΡΙ

 

ΤιμητικήΔιάκριση: ΕΨΑΑ.Ε.(ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝΚΑΙΧΥΜΩΝ)ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, BARILLAHELLASA.E.(ΖΥΜΑΡΙΚΑMISKO),GREENCOLAHELLASΑ.Ε.

 

 

-Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας

HELLENICINSTRUMENTSIKE

 

Έπαινος:STELLAMAREFISHERIES

 

-Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών

ΕΛΛΗΝΙΚΗΖΥΘΟΠΟΙΙΑΑΤΑΛΑΝΤΗΣΑ.Ε.

 

Έπαινος: ΕΥΒΟΪΚΗΖΥΜΗΑΒΕΕ

 

ΤιμητικήΔιάκριση: STELLAMAREFISHERIES

 

 

  • Κλαδικό Βραβείο Προσωπικής και Οικιακής Φροντίδας

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣΑΒΕΕ

 

Έπαινος:AGNOTIS

 

-Βραβείο Βιοτεχνικής Αριστείας

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΑΒΕΕ

Έπαινος: GOLDENDOORΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΑΒΕΕ

Διακρίσεις: SAFEDOORP.C. και ΠΟΤΟΠΟΙΪΑΠΟΛΥΚΑΛΑ

 

 

-Βραβείο Δίολκος

Απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ για την τεράστια συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και στην προβολή της χώρας μας διεθνώς.

 

Τιμητικά Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ

Απονεμήθηκαν στους εκλιπόντες Πέτρο Μάλλιαρη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πολυγραφότατο συγγραφέα βιβλίων Marketing, καθώς και στην Πολυξένη Παπασταθοπούλου, Καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα σημαντικών άρθρων και βιβλίων, για την επιστήμη του Μάρκετινγκ, για τη συνολική τους προσφορά στον κλάδο.

 

Η βραδιά έκλεισε με επίσημο δείπνο και ανταλλαγή απόψεων, παρουσία όλων των βραβευθέντων.