-“Η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) και η Αστυνομία της Γερμανίας θα πρέπει επειγόντως να εξετάσουν τη συνεργασία τους με την Τουρκία, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν συνένοχες σε αξιόποινες πράξεις”!

Eπιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Τουρκία διαθέτει 6.000 πληροφοριοδότες στην Γερμανία, διατηρώντας στην χώρα αυτή ένα δίκτυο πρακτόρων, που είναι μεγαλύτερο από εκείνο, που κατάφερε η Στάζι να δημιουργήσει στην πρώην Δυτική Γερμανία!
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δημοσίευμά της η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Welt am Sonntag», ενώ Γερμανοί ομοσπονδιακοί βουλευτές από διάφορες παρατάξεις ζητούν τώρα να επανεξεταστεί η συνεργασία των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, οι πρακτικές, που εφαρμόζει η Τουρκία σε γερμανικό έδαφος, απασχολούν σοβαρά πλέον την γερμανική πολιτική, ενώ και η Επιτροπή Ελέγχου του γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag) ζήτησε ενημέρωση για το θέμα αυτό από την Άγκυρα.

«Η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) και η Αστυνομία της Γερμανίας θα πρέπει επειγόντως να εξετάσουν τη συνεργασία τους με την Τουρκία, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν συνένοχες σε αξιόποινες πράξεις»

Μάλιστα, ο βουλευτής των “Πρασίνων”, Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε δήλωσε στην «Welt am Sonntag», ότι θα θέσει το θέμα στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής.
«Υπάρχουν απίστευτες μυστικές δραστηριότητες» της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ). Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) και η Αστυνομία της Γερμανίας θα πρέπει επειγόντως να εξετάσουν τη συνεργασία τους με την Τουρκία, «διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν συνένοχες σε αξιόποινες πράξεις», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Στρέμπελε.
Αλλά και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου του γερμανικού Κοινοβουλίου, ο χριστιανοδημοκράτης Κλέμενς Μπίνιγκερ, προτίθεται να βάλει σύντομα το θέμα στην ατζέντα του: «Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία δεν έχουν επιπτώσεις μόνον στην ασφάλεια, αλλά πιθανόν, επίσης, και στη συνεργασία των Υπηρεσιών Πληροφοριών», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα.

«Ούτε η “Στάζι” δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στην τότε Δυτική Γερμανία έναν τέτοιο στρατό πρακτόρων, όπως έχει η ΜΙΤ»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Γερμανία είναι ευρύτερες, από όσο ήταν γνωστό μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πολιτικό αρμόδιο για θέματα ασφαλείας, η ΜΙΤ, παράλληλα με ένα μεγάλο αριθμό απασχολουμένων ως πρακτόρων, έχει στην Γερμανία ένα δίκτυο 6.000 πληροφοριοδοτών. Αναλογεί, δηλαδή, ένας πληροφοριοδότης σε 500 πολίτες τουρκικής καταγωγής!
«Δεν πρόκειται, πλέον, για απλή συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά ολοένα και περισσότερο για καταστολή μέσω πληροφοριών», δήλωσε στην «Welt am Sonntag» o εμπειρογνώμονας για θέματα Μυστικών Υπηρεσιών, Εριχ Σμιτ-Εενμπόομ. Η πυκνότητα του δικτύου παρακολούθησης είναι τεράστια! «Ούτε η “Στάζι” δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στην τότε Δυτική Γερμανία έναν τέτοιο στρατό πρακτόρων, όπως έχει η ΜΙΤ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

welt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ