Συνέντευξη τύπου για το συνέδριο Designing Creative Synergies“.

 

 

Συνέντευξη τύπου με αφορμή το συνέδριο Designing Creative Synergies” παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher-Obermaier και οι εκπρόσωποι των φορέων που συνδιοργανώνουν το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών αναφέρθηκαν στους στόχους και στις προοπτικές της πρωτοβουλίας διοργάνωσης ενός συνεδρίου που αφορά στο design και την προοπτική δημιουργίας ενός μόνιμου θεσμού στο μέλλον.

 

Ο πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας των δυο λαών ειδικά στον τομέα του design καθώς και στις πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην ανάδειξη των τοπικών δημιουργών.

Ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καθ.κ. Ν. Μουσιόπουλος , που θα φιλοξενήσει και το συνέδριο , αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι μια τέτοια πρωτοβουλία για την περιοχή αλλά και για τη χώρα μας , ενώ τόνισε και την συμβολή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ως φορέα γνώσης και εξειδίκευσης στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού προϊόντων.

 

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη μόνιμη έκθεση της ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Ε. στην  Θεσσαλονίκη συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των φορέων που συνδιοργανώνουν το συνέδριο.  Την εταιρεία ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΕ και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. εκπροσώπησε  ο επίκουρος καθ. κ. Γ.Ζαρωτιάδης,  το     ΚΕΠΑ ο κ. Ν. Στάμκος και την ομάδα  CreativityFor.Th. ο κ. Απ. Καρφόπουλος.

 

Ταυτότητα

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: ExecutiveMBA, MScinManagement, MScinBanking & Finance, MScinSustainableDevelopment, MScinStrategicProductDesign,LLMinTransnationalandEuropeanCommercialLawandAlternativeDisputeResolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MAinBlackSeaCulturalStudies, MAinArt, LawandEconomy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MScinInformationandCommunicationTechnologySystems, MScinEnergySystems.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ