Για την υποχρεωτική δημοσιοποίηση απολογισμού ΕΚΕ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εξειδικευμένο Workshop για την εφαρμογή της νέας κοινοτικής οδηγίας (2014/95 EU) περί υποχρεωτικής δημοσιοποίησης απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (πεδίο εφαρμογής, κριτήρια κλπ.), το οποίο διοργανώθηκε από κοινού από την Global Sustain διεθνή εταιρεία συμβούλων Sustainability & CSR (με εταιρική παρουσία σε Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία), σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου, του οποίου η πρώτη αποτελεί μέλος, καθώς και με τη στήριξη του Ecali Club, στους ιδιαίτερους χώρους αυτού στην Εκάλη.

Το υψηλού τεχνοκρατικού επιπέδου σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 50 διευθυντικών στελεχών γερμανικών και ελληνικών πολυεθνικών εταιρειών, καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (πολλές εκ των οποίων μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και της Global Sustain), ενώ τις εργασίες του παρακολούθησαν και αρκετά από τα μέλη ΔΣ του Επιμελητηρίου.

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν τόσο ο κ. Μιχάλης Μαΐλλης, Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, όσο και ο Γιάννης Γεωργακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ecali Club. Ο κ. Μαΐλλης τόνισε τη μεγάλη σημασία που επιδεικνύει το επιχειρείν στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, προσθέτοντας ότι η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί ένα από τα θέματα προτεραιότητας του Επιμελητηρίου, καθώς και κύριο «συστατικό» κάθε επιχείρησης που στοχεύει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. «Η επένδυση των εταιρειών στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η χρήση του απολογισμού της ως εργαλείου διαφάνειας και ανάπτυξης γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη σε καιρούς κρίσης», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο κ. Γιάννης Σαλαβόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain GmbH & International Affairs, Global Sustain Group, ο οποίος ανέλυσε τη φιλοσοφία, τη διεθνή προοπτική και το πεδίο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (η οποία αφορά πάνω από 6000 εταιρείες στην ΕΕ τόσο μεγάλες όσο και μικρομεσαίες), κάνοντας ειδική αναφορά στην εφαρμογή της στη Γερμανία, καθώς και στην επίδραση που έχει στις θυγατρικές γερμανικών εταιρειών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα.

Οι τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του κ. Μιχάλη Σπανού, Διευθύνοντα Συμβούλου της Global Sustain Group, με αναφορές στην Ελληνική προοπτική μέσω της εφαρμογής του νόμου 4403/2016 και την υποχρέωση δημοσιοποίησης απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχουν τόσο οι μεγάλες, όσο και οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ