-“Τα υπάρχοντα Κέντρα μεταναστών, ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να «σηκώσουν» το βάρος αυτού του νέου εποικισμού της πατρίδας μας και υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν εκτεταμένα αιματηρά επεισοδια μεταξύ εντοπίων και μεταναστών”!

koutsoxeros3Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η ελληνική Κυβέρνηση, εν μέσω της επιδείνωσης των συνθηκών, λόγω του υπερπληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει ετοιμάσει ειδικό σχέδιο για την μαζικότερη μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, που έγινε, από τότε, που ξεκίνησε η κρίση!
«Θα ξεκινήσει η μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων για να εκτονωθεί η πίεση των νησιών», δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Ν.Ξυδάκης, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα “Die Welt”,
«Αυτή η επιχείρηση θα είναι καλά οργανωμένη και θα διεξαχθεί με μεθοδευμένο τρόπο», πρόσθεσε ο ίδιος στην γερμανική εφημερίδα, που επισημαίνει, ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να τοποθετηθούν σε καλά φυλασσόμενα κέντρα προσφύγων.
Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, πρόκειται για την μαζικότερη μετακίνηση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας και την μεγαλύτερη αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού, από την περίοδο πριν από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821!
Οι ίδιοι αναλυτές υποστηρίζουν, επίσης, ότι τα Κέντρα μεταναστών, που ήδη υπάρχουν, ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να «σηκώσουν» το βάρος αυτού του νέου εποικισμού της πατρίδος μας.

Ειδικοί αναλυτές εκφράζουν την πρόβλεψη και τον φόβο, ότι θα επαναληφθούν πολύ σύντομα εξεγέρσεις εντός των ελληνικών πόλεων της ηπειρωτικής χώρας, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει το ξέσπασμα εκτεταμένων αιματηρών επεισοδίων μεταξύ εντοπίων και μεταναστών!

“Χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι από τα πέρατα της γης θα εισέλθουν, με την βοήθεια της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εντός των ελληνικών πόλεων, μαζί με τα όποια προβλήματα, που αυτοί θα «κουβαλούν» μαζί τους”, τονίζουν οι αναλυτές, οι οποίοι, συγκρίνοντας παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, κάνουν λόγο για το γεγονός, ότι η ελληνική κοινωνία φιλοξένησε πριν 15 χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από την Αλβανία, δείχνοντας τα ανθρώπινα αντανακλαστικά της, παρά τα όποια προβλήματα υπήρξαν ειδικά στην αρχή.
Ωστόσο, όμως, οι ίδιοι υπογραμμίζουν, ότι τώρα πρόκειται για χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες από χώρες, στις οποίες πιθανόν να μην υπάρχει καν η λέξη δημοκρατία, ενώ δεν αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, και πολλοί από αυτούς θεωρούν ως «έκφυλες» τις γυναίκες, που δεν φοράνε μπούρκα και πολλά άλλα.
Οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν, ότι τώρα πρόκειται, στην κυριολεξία, για εντελώς διαφορετικούς κόσμους, οι οποίοι, όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι επιτήδειοι, αυτοί δεν συναντώνται πουθενά.
Τέλος, οι ειδικοί αναλυτές εκφράζουν την πρόβλεψη και τον φόβο, ότι με δεδομένες τις πρόσφατες εξεγέρσεις στην Λέσβο και σε άλλα νησιά, το σκηνικό αυτό θα επαναληφθεί πολύ σύντομα εντός των ελληνικών πόλεων της ηπειρωτικής χώρας, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει το ξέσπασμα εκτεταμένων αιματηρών επεισοδίων μεταξύ των μεταναστών και των εντοπίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ