«Ξενώνας κακοποιημένων βρικολάκων» είναι ο τίτλος του έβδομου μυθιστορήματος της Αντιγόνης Πόμμερ και αποτελεί συνέχεια του βιβλίου «Πόσες θερμίδες έχει το αίμα;» που βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Αυτή τη φορά η συγγραφέας προσεγγίζει με κωμική διάθεση, μέσα από τη δράση του ήρωα, θέματα όπως η φιλία, η ευθανασία και ο θάνατος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Ερνέστο είναι ένας ευαίσθητος βίγκαν βρικόλακας, που διαπρέπει στο Λονδίνο ως ηθοποιός. Αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ανερχόμενη καριέρα του, για να ταξιδέψει στο κάστρο Μπραν, στα Καρπάθια, και να συναντήσει για πρώτη φορά τον παππού του που είναι ετοιμοθάνατος, μετά από επίθεση που δέχτηκε. Με τον θάνατο του παππού του, συνειδητοποιεί ότι η αθανασία των βρικολάκων είναι εύθραυστη και πως δεν υπάρχει ιατρική πρόνοια για το είδος τους. Αποφασίζει να φτιάξει έναν ξενώνα για κακοποιημένους βρικόλακες. Εμπόδιο στα σχέδιά του, για ακόμα μια φορά, θα σταθεί η χειριστική μητέρα του, Βανέσα. Τα μυστικά που συνθέτουν το μυστηριώδες παρελθόν της αποδεικνύουν πως δεν είναι αυτό που δείχνει. Και μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για την επίτευξη του στόχου του, ένας φόβος θα γεννηθεί μέσα του. Ο φόβος του θανάτου, ιδιαίτερα για τη θνητή φίλη του, Έμα.

«O Ξενώνας Κακοποιημένων Βρικολάκων» είναι το βιβλίο που ακολουθεί το βραβευμένο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών «Πόσες θερμίδες έχει το αίμα;» (από το οπισθόφυλλο)

Αντιγόνη Πόμμερ

Γεννήθηκα στην Αθήνα από πατέρα Γερμανό και μητέρα Ελληνίδα. Το επίθετό μου το οφείλω στον πατέρα μου, ενώ το όνομά μου στη γιαγιά μου. Σε αυτήν οφείλω και την αγάπη μου για τα παραμύθια, αφού ήταν μία αστείρευτη πηγή ιστοριών που με συντρόφευαν για πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς τα παραμύθια της.

Η Αντιγόνη Πόμμερ σπούδασε δημοσιογραφία και προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια και στην πορεία ως προγραμματίστρια στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, από το οποίο αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια εντάχτηκε στο δυναμικό πολυεθνικής διαφημιστικής εταιρίας στο τμήμα πολυμέσων και internet.

Από το 2010, διδάσκει λογοτεχνική γραφή και παραμύθι, στην πλήρους φοίτησης σχολή δημιουργικής γραφής, Tabula Rasa. Παράλληλα, αναλαμβάνει το coaching νέων συγγραφέων, μεταφράσεις και την επιμέλεια βιβλίων. Στον ελεύθερο χρόνο της, γράφει χρονογραφήματα. Μιλάει αγγλικά και πορτογαλικά. Έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την Βραζιλία, μια χώρα που συναντάει συχνά ο αναγνώστης μέσα στις ιστορίες της. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε από την Εμπειρία Εκδοτική με τίτλο «Γκρεκίνια» και ακολούθησαν στον ίδιο εκδοτικό οίκο τα επόμενα δύο, με τίτλους «Η ζωή μου κύκλους κάνει» και «Ο καθρέφτης του φεγγαριού». Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα εκδόθηκε το βιβλίο της «Άρωμα λεμόνι». Από τις εκδόσεις 24 γράμματα έχουν εκδοθεί δύο βιβλία, με τίτλους «Το κόκκινο μπάλωμα» και «Πόσες θερμίδες έχει το αίμα;» που απέσπασε το πρώτο βραβείο από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Το 2023 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Το success story μίας loser» με το κείμενό της «Sweet sixty».

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Γερμανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ