-“Η πολιτική της είναι αντίθετη με τις αξίες του μπλοκ, καθώς κατασκευάζει εμπόδια κατά των προσφύγων του πολέμου και περιορίζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας”!

Eπιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt”, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, ζήτησε την απομάκρυνση της Ουγγαρίας από την Ε.Ε. και πρότεινε στα κράτη-μέλη να αποκλείσουν την Ουγγαρία από την Ε.Ε., υποστηρίζοντας, ότι η πολιτική της είναι αντίθετη με τις αξίες του μπλοκ.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε το γεγονός, ότι οι θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. παραβιάζονται μαζικά από κάποιες χώρες, όπως η Ουγγαρία, που κατασκευάζουν εμπόδια κατά των προσφύγων του πολέμου και περιορίζουν την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας. Αυτές οι χώρες θα πρέπει να αποκλείονται προσωρινά ή οριστικά από την Ε.Ε.», τόνισε σε συνέντευξη του ο κ. Άσελμπορν στην εφημερίδα “Die Welt”.
O ίδιος δήλωσε, ότι η πολιτική της Ουγγαρίας κατά των μεταναστών είναι επικίνδυνη και ότι η χώρα αυτή δεν είναι μακριά από το να είναι σε θέση να «ξεκινήσει πυροβολισμούς κατά των προσφύγων», που προσπαθούν να διασχίσουν το φράχτη στα σύνορα τους.
Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, δήλωσε, ότι αν η απόφαση να ενταχθεί η Ουγγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να ληφθεί τώρα, αυτή η χώρα δεν θα είχε καμία τύχη.

hungary_MAP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ