– “Αυτοί, που διέπραξαν τις επιθέσεις αυτές, είναι ακριβώς αυτοί από τους οποίους προσπαθούν να γλιτώσουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ριζική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Αττάλεια, στην Τουρκία.
“Αυτοί, που διέπραξαν τις επιθέσεις αυτές, είναι ακριβώς αυτοί από τους οποίους προσπαθούν να γλιτώσουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να ξαναδούμε στο σύνολό της την ευρωπαϊκή πολιτική, όσον αφορά το θέμα των προσφύγων”, σημείωσε ο Γιούνκερ σε δηλώσεις, που έκανε σε δημοσιογράφους.Fahnen_Europaparlament
“Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τις διαφορετικές κατηγορίες των ανθρώπων, που έρχονται στην Ευρώπη”, πρόσθεσε κατά τις δηλώσεις αυτές, που έκανε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην τουρκική πόλη Μπέλεκ, στην επαρχία της Αττάλειας.
Αναφορικά με το γεγονός, ότι ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, που βρέθηκε στην σορό ενός από τους δράστες των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, είχε περάσει από την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε, ότι “ο υπεύθυνος για τις επιθέσεις στο Παρίσι είναι ένας εγκληματίας και όχι ένας πρόσφυγας, όχι ένας άνθρωπος που ζητάει άσυλο”.
“Θα καλούσα αυτούς στην Ευρώπη, που προσπαθούν να αλλάξουν την μεταναστευτική ατζέντα, που έχουμε υιοθετήσει, να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα αυτό”, υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ και κατέληξε: “Βλέπω την δυσκολία, αλλά δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε την γενική μας προσέγγιση”.
Επισημαίνεται, ότι υψηλόβαθμοι Πολωνοί και Σλοβάκοι αξιωματούχοι επέκριναν το σχέδιο αναδιανομής των προσφύγων της ΕΕ μετά τις επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα, σημειώνοντας, ότι το αιματηρό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για την υποδοχή μουσουλμάνων προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ