Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η γερμανική Υπηρεσία Απασχόλησης, ο αριθμός των ανέργων κατέγραψε απροσδόκητη άνοδο τον Μάρτιο του 2013.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μείωση των ανέργων κατά 4.000, τον μήνα Μάρτιο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 13.000 και ανήλθαν συνολικά σε όλη την γερμανική επικράτεια στα 2,935 εκατομμύρια.

Ωστόσο το ποσοστό της ανεργίας, που διατηρείται σταθερό από τον Οκτώβριο του 2012, παρέμεινε στο 6,9%.
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Απασχόλησης κ. Φρανκ Γιούργκεν Βάϊζε, σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «οι οικονομικές συνθήκες των τελευταίων μηνών δεν επηρεάζουν σημαντικά την αγορά εργασίας στην Γερμανία, η οποία παραμένει ισχυρή».

Δημοσκόπηση του γερμανικού περιοδικού  «Focus» δείχνει, ότι το 40% των Γερμανών κατανοεί τις επικρίσεις, που δέχεται η χώρα τους για την συμπεριφορά της στους Ευρωπαίους εταίρους της.
Μπορεί η πλειονότητα των Γερμανών πολιτών να απορρίπτει τις επικρίσεις εναντίον της χώρας τους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, εντούτοις το 40% εξ αυτών δηλώνει, πως κατανοεί τους λόγους της αρνητικής αυτής συμπεριφοράς, την ώρα, που η στάση την οποία τηρεί η Γερμανία στην κρίση, η οποία συγκλονίζει την ευρωζώνη αναζωπυρώνει έναν νέο θυελλώδη διάλογο.
Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων για λογαριασμό του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Focus», το 56% των ερωτηθέντων Γερμανών δεν κατανοεί «τις βίαιες επιθέσεις από το εξωτερικό».
Ωστόσο, το 40% «δείχνει κατανόηση στις επικρίσεις προς τη Γερμανία», επισημαίνει το Focus.
Αναφερόμενος στην τελευταία κρίση, που ξέσπασε με αφορμή τη δανειακή σύμβαση, η οποία συμφωνήθηκε με την Κύπρο και που έχει αναβιώσει τις επικρίσεις για τους χειρισμούς και την επιρροή του Βερολίνου στις αποφάσεις, ο υποψήφιος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου για την καγκελαρία κ. Ράινερ Μπρίντερλε δηλώνει στο «Focus», πως «οι Γερμανοί φορολογούμενοι δείχνουν κατανόηση για τους φόβους και τις ανησυχίες των ανθρώπων στην Κύπρο». «Εντούτοις δεν το κατανοούν όταν μας χτυπούν όποτε το τείνουμε το χέρι για να προσφέρουμε βοήθεια», προσθέτει ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ