Ποδοσφαιρική πανδαισία στη Γερμανία, μεγάλη εμφάνιση της Μπάγερν, πρωτιά για τη Λειψία, έκπληξη στο ντέρμπι της Ρηνανίας. Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία για απέλαση του Καμερουνέζου Ιντρισού από την Αυστρία.Αυτή η Μπούντεσλιγκα τα έχει όλα: βροχή από γκολ, εκπλήξεις, ανατροπές, μεγάλους πρωταγωνιστές. Μία Μπάγερν από τα παλιά διέλυσε τη Βέρντερ Βρέμης με 6-1 κι έδειξε να ξεπερνά την κρίση των τελευταίων μηνών. Πρωταγωνιστής ο Βραζιλιάνος Κουτίνιο, ο οποίος είχε αμφισβητηθεί όταν εμφανίστηκε στα γερμανικά γήπεδα ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα, αλλά το Σάββατο πέτυχε τρία γκολ και προετοίμασε άλλα δύο. Ήταν η δεύτερη μεγάλη εμφάνιση με τη φανέλα της Μπάγερν μετά τη νίκη απέναντι στην Τότεναμ για το Τσάμπιονς Λιγκ και όλα δείχνουν ότι ο Κουτίνιο αρχίζει να προσαρμόζεται στο Μόναχο.

Εγκώμια από τον προπονητή των Βαυαρών Χάνσι Φλικ: «Έχει τεράστια ποιότητα και φυσικά ένας παίκτης πάντα χρειάζεται τέτοιες επιτυχίες. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι αυτά που πέτυχε και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στα επόμενα παιχνίδια…» Όλοι περιμένουν τί θα γίνει και με τον Χάνσι Φλικ στα επόμενα παιχνίδια. Ο άλλοτε βοηθός του Γιόγκι Λεβ στην Εθνική Γερμανίας ήρθε στο Μόναχο ως προσωρινός προπονητής, αλλά μπορεί να γίνει μόνιμος ή τουλάχιστον να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Όλα θα εξαρτηθούν από τα επόμενα αποτελέσματα.

Βγάζει ενέργεια η Λειψία

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεχωρίζει για μία ακόμη αγωνιστική η ομάδα της Λειψίας, που πέρασε σαν ανεμοστρόβιλος από το Ντίσελντορφ. Άνοιξε το σκορ μετά από 65 δευτερόλεπτα παιχνιδιού, τελικά κέρδισε 3-0 και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, τουλάχιστον για 24 ώρες, ίσως και για περισσότερο αν την Κυριακή η Γκλάντμπαχ αφήσει βαθμούς στη δύσκολη έδρα της Βόλφσμπουργκ. Ψύχραιμη αποτίμηση από τον Ντιέγκο Ντέμε, έναν από τους πρωταγωνιστές της Λειψίας, που παλαιότερα είχε κινήσει το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα: “Κάναμε το καθήκον μας, μπήκαμε στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση, αξίζαμε τη νίκη και μάλιστα με αυτή τη διαφορά” λέει ο 27χρονος Ντέμε μετά το παιχνίδι. “Είμαστε χαρούμενοι για την πρωτιά, αλλά βέβαια ξέρουμε ότι αύριο παίζει η Γκλάντμπαχ, οπότε ας μην το υπερεκτιμήσουμε κιόλας…»

Η πάντα φιλόδοξη Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν ξέχασε την …τέχνη, φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ εκτός έδρας τη Μάιντς, αλλά απέχει από την κορυφή. Μεγάλη έκπληξη στο ντέρμπυ της Ρηνανίας, όπου η ομάδα-ασανσέρ της Κολωνίας πέτυχε άνετη νίκη με 2-0 απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία όμως έπαιζε για μισή ώρα με δέκα παίκτες και για τα τελευταία λεπτά με εννέα. Οι κάρτες προκάλεσαν κάποιες συζητήσεις, ο Ντόμινικ Ντρέξλερ το παραδέχεται αυτό, αλλά χαίρεται κιόλας για τη νίκη. Στη συνήθη ερώτηση “πως αισθάνεται μετά από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι” η απάντηση είναι μάλλον ασυνήθιστη: «Πάνω απ΄όλα κούραση αισθάνομαι. Τρέξαμε πάρα πολύ, ήταν πολύ σημαντικό αυτό το παιχνίδι, όλοι μας θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση. Eίχαμε βέβαια και λίγη τύχη με τις κάρτες, ακούω αυτά που λένε για την πρώτη κάρτα στον Ντράγκοβιτς, αλλά εντάξει, είχαμε κι εμείς κάποιες ατυχείς αποφάσεις εις βάρος μας. Οπότε ναι, είναι σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς σε ένα ντέρμπυ απέναντι στη Λεβερκούζεν, είναι σαν να φεύγει ένα βάρος από πάνω μας…»

Από την αποθέωση στην …απέλαση;

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι ο Καμερουνέζος Μοχαμαντού Ιντρισού πρόκειται να απελαθεί στην πατρίδα του από τις αυστριακές αρχές. Ο 39χρονος ποδοσφαιριστής έκανε καριέρα στη Μπούντεσλιγκα με τη Γκλάντμπαχ, τη Φράιμπουργκ, το Ανόβερο και τη Ντούισμπουργκ, πετυχαίνοντας μάλιστα 27 γκολ σε 139 παιχνίδια, ενώ αγωνίστηκε και με την εθνική ομάδα της χώρας του. Το καλοκαίρι υπέγραψε στην Λέμπεν, ομάδα τέταρτης κατηγορίας της Αυστρίας, αλλά όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων SID, βρέθηκε ξαφνικά σε “κέντρο απέλασης” στην πόλη Φόρντερνμπεργκ. “Προφανώς κάτι δεν πήγαινε καλά με τα χαρτιά του”, δηλώνει ο πρόεδρος της ομάδας Έντι Λίμπερ στην εφημερίδα Kleine Zeitung για να συμπληρώσει ότι “εμείς έχουμε φροντίσει για την άδεια εργασίας, αλλά η εξασφάλιση της βίζας είναι υπόθεση του ίδιου του παίκτη και προφανώς εκεί υπήρχαν κάποια προβλήματα που έχουν σχέση με το παρελθόν”.

Γιάννης Παπαδημητρίου (SID, kicker.de, ARD)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ