Με μια μαζική συγκέντρωση στο πρώην αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ο Τούρκος πρόεδρος επιλέγει στα στείλει ένα σαφές μήνυμα υπέρ των Παλαιστινίων και κατά της Δύσης.Μετά τη χειρότερη ως τώρα νύχτα για τους κατοίκους της Γάζας, ο Tούρκος πρόεδρος καλεί σήμερα όλο το τουρκικό έθνος να συγκεντρωθεί στον χώρο του πρώην αεροδρομίου «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη με στόχο «να δείξουμε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο», όπως γράφει στην ανάρτησή του, «την αλληλεγγύη μας στους Παλαιστινίους αδελφούς μας».

«Μην μείνετε σιωπηλοί στη θηριωδία» γράφει από την πλευρά της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ, ενώ η Γενί Σαφάκ προειδοποιεί ότι «αυτοί οι φανατισμένοι θα καταστρέψουν τον κόσμο».

Έχοντας το μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής κοινωνίας με το μέρος του και εναντίον του Ισραήλ, ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται για άλλη μια φορά να επιτεθεί σήμερα κατά του Ισραήλ για την σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και να επικρίνει τη παθητική και υποκριτική στάση της Δύσης.

Η Τουρκία «προστάτιδα» των Παλαιστινίων

Η σαφής τοποθέτησή του ότι η Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά απελευθερωτικό κίνημα» του ανοίγει τον δρόμο για πρωτοβουλίες με συμμάχους από τον μουσουλμανικό κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει προσκαλέσει έξι μουσουλμάνους ηγέτες στο σημερινό συλλαλητήριο, τον Σαουδάραβα Μπίν Σαλμάν, πρώην άσπονδο εχθρό του, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι, τον Ιορδανό βασιλιά Αμπτντάλα, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τους ηγέτες της Λιβύης και του Λιβάνου.

Ήδη ο Τούρκος πρόεδρος έχει προτείνει ένα σχέδιο ειρήνευσης με στήριξη από εγγυήτριες δυνάμεις και με την Τουρκία προστάτιδα των Παλαιστινίων. Ίσως τώρα είναι η στιγμή για να προωθήσει πιο αποφασιστικά το σχέδιό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ