Η 22χρονη Γερμανο-ισραηλινή έγινε σύμβολο της θηριωδίας της Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova την 7η Οκτωβρίου. Η είδηση του θανάτου της επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα.Η 22χρονη Γερμανο-ισραηλινή Σάνι Λουκ, σύμβολο του μουσικού φεστιβάλ ειρήνης Supernova, που απήχθη από τρομοκράτες της Χαμάς τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου είναι νεκρή. Την τραγική είδηση επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές αρχές, η μητέρα και η αδερφή της και πριν από λίγη ώρα μια λιτή επιβεβαίωση ήρθε και από το κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας στο Βερολίνο, χωρίς όμως να δίνονται στη δημοσιότητα περαιτέρω ευαίσθητες πληροφορίες.

«Δυστυχώς λάβαμε χθες τα νέα ότι η κόρη μου δεν είναι πια ζωντανή» ανέφερε η Ρικάρντα Λουκ, μητέρα της Σάνι, στο γερμανικό δίκτυο RTL/ntv. Και η αδερφή της, Άντι, σε ανάρτησή της στο Instagram ανακοινώνει τον θάνατο της αδερφής της, ενώ το ισραηλινό υπ. Εξωτερικών μέσω της πλατφόρμας Χ επιβεβαίωσε ότι «το σώμα της Σάνι Λουκ εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε».

Διψήφιος αριθμός Γερμανών ομήρων

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό είναι ότι τα ίχνη της άτυχης κοπέλας είχαν χαθεί μετά την 7η Οκτωβρίου και την αποτρόπαιη επίθεση της Χαμάς στο ρέιβ πάρτι κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία άφησε πίσω της 260 νεκρούς, κυρίως νέους. Η οικογένειά της Σάνι Λουκ είχε αναγνωρίσει το σώμα της νεαρής κοπέλας, αναίσθητο και χτυπημένο, σε βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει με τρομοκράτες της Χαμάς πάνω σε αυτοκίνητο, διαπομπεύοντάς το και πανηγυρίζοντας για τις βίαιες πράξεις τους.

Για πολλές ημέρες η μητέρα της Σάνι Λουκ πίστευε ότι η κόρη της είναι ζωντανή, λέγοντας σε γερμανικά μέσα ότι είχε πληροφορίες ότι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Γάζας. Έκτοτε βρισκόταν σε στενή επικοινωνία τόσο με τις αρχές του Ισραήλ όσο και με το γερμανικό υπ. Εξωτερικών. Πληροφορίες όμως που διαψεύσθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο τη Δευτέρα.

Η Σάνι Λουκ ζούσε στο Ισραήλ και επισκεπτόταν συχνά τους συγγενείς της στη νότια Γερμανία, στο Ράβενσμπουργκ. Η μητέρα της, Γερμανίδα πολίτης και γεννημένη καθολική, μετοίκησε στο Ισραήλ, αφού πρώτα ασπάστηκε την εβραϊκή πίστη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων που επικαλούνται επίσημες ισραηλινές πηγές, οι Γερμανοί όμηροιτης Χαμάς ανέρχονται σε διψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα στους 12 σε σύνολο 239 απαχθέντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ