Πάνω από 15 εκατομ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου στη Μ. Βρετανία. Αυξάνεται έτσι η πίεση στην κυβέρνηση για άρση των περιορισμών μέχρι τον Απρίλιο.Η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Αγγλία φέρνει πιέσεις για τέλος του λοκντάουν. Μόλις σήμερα η βρετανική κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο της να εμβολιαστούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και η M. Bρετανία μπαίνει τώρα στη δεύτερη φάση των εμβολιασμών.

Η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος όμως φέρνει πιέσεις στη κυβέρνηση να βάλει τέλος στο λοκντάουν. 63 συντηρητικοί βουλευτές από το κυβερνών κόμμα με επίσημη επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον πιέζουν για ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα που θα καταλήγει σε πλήρη άρση όλων των περιορισμών μέχρι το τέλος Απριλίου.

Πάνω από 23.000 νοσηλευόμενοι

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι «έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε» μέχρι την χαλάρωση των μέτρων, αφού βασικός σκόπελος για το επόμενο βήμα είναι ο υψηλός αριθμός των νοσηλευομένων, που ξεπερνούν τις 23.000.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, αφού αυτή την εβδομάδα γίνονται διεργασίες για το σχέδιο εξόδου από το λόκνταουν, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα από τον Μπόρις Τζόνσον την ερχόμενη Δευτέρα στις 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θεωρείται σχεδόν δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Μαρτίου, ενώ για την εστίαση προβλέπεται ανοιγμά με περιορισμούς από τον Απρίλιο και μετά.

Ζωή Κατζαγιαννάκη, Λονδίνo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ