Λιγότερο από 100 ημέρες πριν από το πρώτο σφύριγμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόαχιμ Λεβ βάζει στο μικροσκόπιο τους παίκτες. Εγγυήσεις συμμετοχής δεν υπάρχουν για κανέναν.Έχουν απομείνει πλέον λιγότερες από 100 ημέρες πριν από τη «σέντρα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας στις 14 Ιουνίου. Κι ενώ η προετοιμασία της Εθνικής Γερμανίας μπαίνει βαθμιαία στην τελική της ευθεία, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιόαχιμ Λεβ ξεκαθαρίζει ότι κριτήριο για την επιλογή των παικτών που θα ακολουθήσουν την αποστολή για το Μουντιάλ θα είναι η εικόνα που θα δείξει ο καθένας από αυτούς στο γήπεδο.

«Θέλω να δω με πόσο πάθος κάνουμε τη δουλειά μας, πώς εφαρμόζουμε τα σχέδιά μας», δήλωσε ο γερμανός τεχνικός ενόψει των δύο κορυφαίων φιλικών τεστ απέναντι στην Ισπανία την Παρασκευή (23 Μαρτίου) στο Ντύσελντορφ και κόντρα στη Βραζιλία στις 27 Μαρτίου στο Βερολίνο. Για τον Γιόαχιμ Λεβ στα δύο αυτά παιχνίδια αποτελούν ιδανική ευκαιρία να βγάλει συμπεράσματα, δοκιμάζοντας την ομάδα του απέναντι σε ισάξιους και απόλυτα ανταγωνιστικούς αντιπάλους. Από τους 23 εκλεκτούς που είχαν βρεθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας για λογαριασμό της Γερμανίας το 2014 έχουν κληθεί αυτή τη φορά μόλις οκτώ. Ο Γιόαχιμ Λεβ κάλεσε αντιθέτως 17 παίκτες που είχαν φορέσει τη φανέλα με το γερμανικό εθνόσημο πέρσι κατακτώντας το Κύπελλο Συνομοσπονδιών στη Ρωσία. Ο χρυσός σκόρερ του τελικού της Βραζιλίας Μάριο Γκέτσε δεν κλήθηκε εξαιτίας των μέτριων εμφανίσεων που πραγματοποιεί. Απόντες είναι και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Αντρέ Σύρλε και Σκόντραν Μουστάφι. Το σερί της ατυχίας για τον Μάρκο Ρόις συνεχίζεται, καθώς ο άσσος της Ντόρτμουντ ταλαιπωρείται από νέο (ελαφρύ αυτή τη φορά) πρόβλημα τραυματισμού. Μεγάλος απών και ο διεθνής τερματοφύλακας και ηγέτης της Εθνικής Γερμανίας Μάνουελ Νόιερ, που ελπίζει να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες και να καλύψει το χαμένο έδαφος μέχρι να έρθει η ώρα της… κρίσης για τον Λεβ.

Ευκαιρία για τους παίκτες τα δύο κορυφαία φιλικά

«Ξεκινάμε από το μηδέν», τόνισε με νόημα ο μάνατζερ της Εθνικής Γερμανίας Όλιβερ Μπίερχοφ, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους παίκτες που διεκδικούν μια θέση στην αποστολή προς τη Ρωσία το καλοκαίρι. «Αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε 1%», τόνισε ο πρώην γερμανός διεθνής, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία δεν πρέπει να επαναπαυθεί στον ρόλο ενός από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ενόψει των κρίσιμων τεστ απέναντι σε Ισπανία και Βραζιλία, ο Μπίερχοφ υπογράμμισε ότι «εκτίμησή μου είναι ότι κάθε παίκτης θέλει να αξιοποιήσει αυτά τα δύο ματς προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του και να εδραιωθεί». Κατά τα άλλα, ο Γιόαχιμ Λεβ θα έχει στο μικροσκόπιό του το επόμενο διάστημα τους παίκτες προκειμένου να επιλέξει τους πιο ετοιμοπόλεμους για να στελεχώσουν στις 15 Μαΐου την προκαταρκτική αποστολή για το Μουντιάλ.

«Τώρα δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρουμε τελικές αποφάσεις», ανέφερε ο γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής. Τα μηνύματά του προς τους παίκτες είναι ήδη σαφή. Η ατομική ποιότητα του καθενός και οι επιτυχίες του παρελθόντος -όσο αδιαμφισβήτητες κι αν είναι- δεν αποτελούν εγγύηση για ένα εισιτήριο προς τα γήπεδα της Ρωσίας.

Γενς Μέντε, Κλάους Μπέργκμαν / Άρης Καλτιριμτζής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ