Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για τις επίθεση, το πρωί του Σαββάτου, με μαχαίρι στην περιοχή Χάιντχαουζεν του Μονάχου. Τουλάχιστον πέντε τραυματίες, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη.Συναγερμός σήμερα το πρωί στο Μόναχο: ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς και τραυμάτισε ελαφρά τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, επιθέσεις δέχθηκαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα σε διαφορετικά σημεία της πόλης, προφανώς σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο και πάντως στην περιοχή Heidhausen, στα ανατολικά προάστια του Μονάχου. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν είχε δηλώσει ότι υπάρχει και ένας σοβαρός τραυματισμός, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία.

Ο δράστης ετράπη σε φυγή με ποδήλατο. Στις 11.30 τοπική ώρα έγινε μία πρώτη σύλληψη υπόπτου. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου πάντως, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωνε ότι πρόκειται πράγματι για τον δράστη.

Γενική κινητοποίηση της αστυνομίας

Αμέσως μετά τις επιθέσεις η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, εξέδωσε μία πρώτη περιγραφή του δράστη και έκανε έκκληση για πληροφορίες από τον κόσμο. Την ίδια στιγμή πάντως καλούσε τους περίοικους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Μάλιστα η προειδοποίηση παραμένει σε ισχύ και μετά τη σύλληψη που ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Στις έρευνες συμμετέχει και αστυνομικό ελικόπτερο. Η κινητοποίηση των αρχών συνεχίζεται σε μεγάλο μέρος του Μονάχου, καθώς υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες και εικασίες από αυτόπτες μάρτυρες για την κατεύθυνση στην οποία είχε διαφύγει ο δράστης μετά τις επιθέσεις.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για μεμονωμένο δράστη και τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τα κίνητρά του.

DPA, Ν-TV, Γιάννης Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ