LOS ANGELES, CA - JULY 13: Actor Halle Berry and The Grand Finalists at The Chivas Venture $1m Global Startup Competition at LADC Studios on July 13, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Christopher Polk/Getty Images for Chivas Regal)

Οιαιτήσειςγιατον παγκόσμιο διαγωνισμό ChivasVenture 2018 θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 30 Οκτωβρίου
ΤοChivasVenture, η διεθνής πρωτοβουλία αναζήτησης και ενίσχυσης της επόμενης γενιάς start-ups που επιδιώκουν το επιχειρηματικό αλλά και το κοινωνικό έργο, προσκαλεί για 2η χρονιά τους Έλληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Οκτωβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα, για να παρουσιάσουν την επιχείρηση τους και να διεκδικήσουν μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης $1 εκατ.

Στονδιαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται παγκοσμίως για τέταρτηχρονιά, λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι από 29 χώρες και από τις 5 ηπείρους.Από κάθε χώρα θα αναδειχθεί και ένας νικητής, όπου θα του δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχει στο αποκλειστικό πρόγραμμα Accelerator, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά στο Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με το Skoll Centre του SaïdBusinessSchool. Για 3 μέρες οι φιναλίστ start-up επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, να συμμετάσχουν σε workshops και να εμπνευσθούν από παγκόσμιους experts για καίρια ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους.  Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει online ψηφοφορία 3 εβδομάδων όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το κοινό, από την οποία θα διαμοιραστείτο ποσό των πρώτων $200.000 δολαρίων απότη χρηματοδότηση. ΤοChivasVenture 2018θα ολοκληρωθεί μετά από μια σειρά παρουσιάσεων στον τελικό του διαγωνισμού, όπου και θα διανεμηθεί το υπόλοιπο ποσό από το $1 εκατ. της χρηματοδότησης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κάθε ήδη υφιστάμενη ελληνική κερδοσκοπική επιχείρηση που εδρεύει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, τα έσοδά της δεν ξεπερνούν το 1,5 εκατ. δολάρια και επιζητεί να έχει θετική επίδραση ή όφελος για την κοινωνία ή το περιβάλλον.

Το 2017, η Ελλάδα συμμετείχε στο ChivasVenture για πρώτη φορά και ανάμεσα σε 57  Έλληνες υποψηφίους ξεχώρισε η κοινωνική επιχείρηση Ladd//roller, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίουορθοστάτησης. Η Ladd//roller εκπροσώπησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό  στο LosAngeles και συγκέντρωσε $7.600, αφού κατατάχθηκε 9η ανάμεσα σε 30 χώρες στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.


Ο Richard Black, Global Marketing Director του Chivas Regal αναφέρει ότι:

«Μέσα από την ετήσια χρηματοδότηση του $1 εκατ., έχουμε τη δυνατότητα να επιταχύνουμε την ανάπτυξη κάποιων από τις πιο πολύτιμες κοινωνικές επιχειρήσεις – οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλη επίδραση σε όλο τον κόσμο. Κληρονομήσαμε  από τους ιδρυτές μας την ισχυρή δέσμευση να χρησιμοποιούμε την επιχειρηματικότητα για το καλύτερο – για αυτό το λόγο αναμένω με ανυπομονησία την φετινή ιδέα που ίσως δώσει σάρκα και οστά στο καλύτερο μέλλον που οραματιζόμαστε.»

 Το ChivasRegal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και JohnChivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε το ChivasVenture το 2014. Έκτοτε, πάνω από 6.000 επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με σκοπό να διεκδικήσουν μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του $1 εκατ.

Για να κάνετε την αίτηση σας για το ChivasVenture 2018 και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ChivasVenture.

Ο διαγωνισμός Chivas Venture

Το Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα ώστε να αναδειχθεί ο Έλληνας κοινωνικός επιχειρηματίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και θα διεκδικήσει μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων του επάθλου, για την επιχείρησή του.

Το Chivas Regal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε το Chivas Venture το 2014. Έκτοτε, πάνω από 6000 επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με σκοπό να διεκδικήσουν μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του 1 εκατ. δολαρίων.

 

Λίγα λόγια για το Chivas

Το Chivas Regal κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1909 και έκτοτε αποτελεί το πρώτο luxurywhisky στον κόσμο. Ένα διαχρονικό, κλασικό whisky, που φημίζεται για την ποιότητα, την γεύση, το ύφος, τη σύνθεση και τη μοναδικότητά του. Το Chivas Regal είναι μια παγκόσμια μάρκα, που υπήρξε πάντα αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης του σκωτσέζικου whisky σε όλο τον κόσμο. Σήμερα πουλάει 4,5 εκατ. λίτρα ετησίως σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την προσφορά, την επιχειρηματικότητα και την ακεραιότητα να βρίσκονται στο επίκεντρο του Chivas Regal, η μάρκα εγκαινίασε το 2014 την επιτυχημένη  καμπάνια Win the RightWay, η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει τη νέα γενιά, ενώ παράλληλα έχει θετικό αντίκτυπο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η γκάμα του Chivas Regal περιλαμβάνει το Chivas 12, το Chivas 18 και το  Chivas 25. Το 2015, η κορυφαία μάρκα λάνσαρε το κορυφαίο μέλος της οικογένειας του ChivasRegal, το ChivasRegalTheIcon, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 κυκλοφορεί στην Ελλάδα και το ChivasExtra: ένα νέο, πλούσιο Chivasblend με whiskies που έχουν παλαιωθεί σε σπάνια βαρέλια που περιείχαν sherry.Η γκάμα συμπληρώθηκε το Μάρτιο του 2017, με το λανσάρισμα του Chivas Ultis, ένα blend από τα πέντε πιο πολύτιμα singleMalts του οίκου Chivas