-“Θα υπάρξουν νέες εκλογές, τέταρτο Μνημόνιο, διαγραφή χρέους ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ και Grexit”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Δυσοίωνα και ανησυχητικά είναι όσα αναφέρονται σε μυστική έκθεση της “Deutsche Bank” για τις αναμενόμενες άμεσες εξελίξεις στην Ελλάδα, τις οποίες χαρακτηρίζει δραματικές και απρόσμενες.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την έκθεση αυτή, οι εξελίξεις αυτές θα αρχίσουν να έρχονται στην χώρα μας μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ θα συμφωνηθεί για την χώρα μας στην συνέχεια ένα τέταρτο Μνημόνιο.
Στην ίδια μυστική έκθεση επισημαίνεται ακόμη, ότι το σενάριο για Grexit θα γίνει πραγματικότητα και θα υπάρξει διαγραφή χρέους ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.euro-nea
Η έκθεση αναφέρει, ότι τα σχολεία στην Ελλάδα θα γίνουν και πάλι εκλογικά κέντρα, καθ’ ότι θα γίνουν εκλογές για άλλη μια φορά και οι ψηφοφόροι θα σπεύσουν σε αυτά.

“Το μόνο λειτουργικό πρόγραμμα εξυγίανσης για την Ελλάδα είναι ένα Grexit, που θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια”

Όπως αναφέρεται στην ίδια έκθεση και όπως πιστεύουν οι Γερμανοί οικονομολόγοι, η διαγραφή του ελληνικού χρέους κατά 200 δισεκατομμύρια ευρώ είναι αναπόφευκτη, κάνοντας έτσι κάθε Ευρωπαίο να επιβαρυνθεί από το “κούρεμα” αυτό με 700 ευρώ.
Οι προβλέψεις των Γερμανών οικονομολόγων βασίζονται στο γεγονός, ότι με το που «αποχαιρετίσουμε» το 2015, το χρέος θα αγγίξει τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ, αναλογώντας στο 200% του συρρικνωμένου ελληνικού ΑΕΠ.
Η Ελλάδα, λοιπόν, πρακτικά δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τέτοιο χρέος, διότι θα είναι κατά 140% υψηλότερο από αυτό, που υποστηρίζουν, πως θα είναι οι ευρωπαϊκές Συνθήκες.
«Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη, το ποσοστό κατανάλωσης πολύ υψηλό, χωρίς να υπάρχουν επενδυτές, άρα το “κούρεμα” του χρέους είναι αναπόφευκτο, όπως και ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας. Το μόνο λειτουργικό πρόγραμμα εξυγίανσης είναι ένα Grexit, που θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια», κατέστησε σαφές ο Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Λίντερ Γκέρκεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ