OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής κατάταξης των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες “κλειδιών”!
-“Η μη κατάταξη των καταλυμάτων αυτών σε κατηγορίες “κλειδιών”, ισοπεδώνει προς τα κάτω όλα τα καταλύματα, ευεργετεί τον κακό επιχειρηματία και ζημιώνει τον ξένο επισκέπτη”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ως πλήγμα για την ελληνική τουριστική βιομηχανία θεωρούν παράγοντες της τουριστικής αγοράς της χώρας μας, το Νομοσχέδιο, που φέρνει στην Βουλή η Κυβέρνηση, με το οποίο καταργεί την υποχρεωτικότητα της κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων, που πιστοποιούσε την ένταξη των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.) σε “κλειδιά”.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η “HELLASCERT”, δηλαδή η “Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης”, μέσω του Πρόεδρου της, κ. Γιάννη Καραγιάννη, η μη κατάταξη των καταλυμάτων αυτών σε κατηγορίες “κλειδιών”, ισοπεδώνει προς τα κάτω όλα τα καταλύματα, ευεργετεί τον κακό επιχειρηματία και δεν δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει ανάλογα με τις υπηρεσίες, που προσφέρει το κάθε κατάλυμα.

(c) ellinikignomi
(c) ellinikignomi

“Τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο, που ίσχυε και ωθούσε 40.000 τουριστικά καταλύματα ενοικιαζόμενων δωματίων, που λειτουργούν σε όλη την χώρα, να γίνουν οι πρεσβευτές της πραγματικής ελληνικής πατροπαράδοτης φιλοξενίας”!

«Με τον προς ψήφιση Νόμο περί δήθεν απλοποίησης της διαδικασίας για την αδειοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, μπαίνει ταφόπλακα σε μια προσπάθεια να μπουν κανόνες ποιότητας στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας, ένα προϊόν, που είναι το μόνο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη.
Με το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο, που τώρα τροποποιείται, δεν έχουν περάσει δυο χρόνια από την ψήφισή του, τέθηκαν οι βάσεις, ώστε τα 40.000 τουριστικά καταλύματα ενοικιαζόμενων δωματίων, που λειτουργούν σε όλη την χώρα να γίνουν οι πρεσβευτές της πραγματικής ελληνικής πατροπαράδοτης φιλοξενίας, παρέχοντας συγκεκριμένες ποιοτικές υπηρεσίες, με βάση Διεθνείς προδιαγραφές και Πρότυπα», υποστηρίζει ο κ. Καραγιάννης. «Έτσι δινόταν η δυνατότητα στους τουρίστες επισκέπτες μας να επιλέξουν ένα κατάλυμα, όχι μόνον για την τιμή του, αλλά και για τις ποιοτικές υπηρεσίες που αυτό παρείχε, ανάλογα με την κατάταξη του σε μια από τις 3 κατηγορίες “κλειδιών”.

“Όπως η Γερμανία έχει θέσει προδιαγραφές και όρους για να προστατέψει το εθνικό της προϊόν, έτσι και η Ελλάδα οφείλει να αντισταθεί, να προστατέψει και να αναβαθμίσει ποιοτικά το πολυτιμότερο προϊόν, που διαθέτει”!

Ακόμα, όμως, και η πιο χαμηλή κατηγορία, αυτή των 2 “κλειδιών” θα παρείχε τις βασικές προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή του επισκέπτη στην χώρα μας. Η Ελλάδα δεν είναι Ρουμανία και δεν μπορεί να εφαρμόσει το ρουμανικό μοντέλο στον τουρισμό, που επιβάλουν οι δανειστές και οι εγχώριοι συνδικαλιστές του χώρου», τονίζει ο ίδιος.
Η “HELLASCERT” υποστηρίζει ακόμη, ότι «όπως η Γερμανία έχει θέσει προδιαγραφές και όρους για να προστατέψει το εθνικό της προϊόν- την χαλυβουργία και την αυτοκινητοβιομηχανία- επιβάλλοντας ακόμη και δασμούς σε τρίτες χώρες, εκτός της πολιτικής της Ε.Ε., έτσι και η Ελλάδα οφείλει να αντισταθεί, να προστατέψει και να αναβαθμίσει ποιοτικά το πολυτιμότερο προϊόν, που διαθέτει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ